.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πράξεις στο Excel



Ο Στέφανος έστειλε μήνυμα και μας ρωτάει πώς μπορεί να πολλαπλασιάσει τα κελιά μιας στήλης με τα κελιά μιας άλλης και το αποτέλεσμα να βγαίνει στα κελιά μιας τρίτης στήλης. Επίσης, πώς θα διαιρέσει τα κελιά μιας στήλης με έναν αριθμό και το αποτέλεσμα να φαίνεται στα κελιά μιας διαφορετικής στήλης. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τους σωστούς τύπους.Παραθέτουμε και δύο εικόνες για να γίνει κατανοητό το τι γράφουμε. Ξεκινάμε με τον πολλαπλασιασμό...

Έστω οτι έχουμε τη στήλη Α και τη στήλη Β οι οποίες περιέχουν διάφορες αριθμητικές τιμές. Κάθε κελί της στήλης Α θέλουμε να το πολλαπλασιάσουμε με το διπλανό κελί της στήλης Β και το αποτέλεσμα να φαίνεται στο αντίστοιχο κελί της στήλης C (δηλαδή το Α1 να πολλαπλασιαστεί με το B1 και το αποτέλεσμα να φαίνεται στο C1 κλπ). Για να γίνει αυτό, κάνουμε κλικ στο κελί C1 και πληκτρολογούμε τον τύπο =(A1*B1) και πατάμε Enter. Βλέπουμε οτι αυτόματα εμφανίζεται το γινόμενο των 2 κελιών. Τώρα, για να εφαρμόσουμε τον τύπο σε όλη τη στήλη C , πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ στο κελί C1, να επιλέξουμε "Αντιγραφή" ("Copy") και μετά να κάνουμε δεξί κλικ στο γράμμα της στήλης C που βρίσκεται πάνω απο το κελί C1 και να επιλέξουμε "Επικόλληση" ("Paste") (δείτε και τη σχετική εικόνα). Ο τύπος που γράψαμε για τον πολλαπλασιασμό φαίνεται μέσα στον κύκλο που έχουμε φτιάξει.

Έστω τώρα οτι θέλουμε τα κελιά της στήλης C να τα διαιρέσουμε δια πέντε (5) και τα αποτελέσματα της διαίρεσης να εμφανίζονται στη στήλη Ε. Με την ίδια λογική όπως στον πολλαπλασιασμό, κάνουμε κλικ στο κελί Ε1 και γράφουμε τον τύπο =(C1/5) και πατάμε Enter. Για να εφαρμόσουμε τη διαίρεση σε όλα τα κελιά της στήλης C , κάνουμε δεξί κλικ στο κελί Ε1 που έχει τον τύπο και επιλέγουμε "Αντιγραφή" ("Copy"). Μετά δεξί κλικ στο γράμμα Ε πάνω απο το κελί Ε1 και επιλέγουμε "Επικόλληση" ("Paste"). Δείτε και την εικόνα της διαίρεσης με κυκλωμένο τον τύπο που πρέπει να γράψετε.

Παρόμοια γίνονται και πολλές άλλες πράξεις στο Excel, που αν το μάθει κάποιος καλά μπορεί να κάνει παπάδες.

TIP για τους κατόχους του Office 2000 !!! Μπείτε στο Google και γράψτε τη φράση Excel hidden game... Ακολουθείστε τη διαδικασία που θα βρείτε και πείτε μας το αποτέλεσμα... ;)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου