.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Τι είναι το Hard Shutdown ?


Πολλές φορές, ειδικά όταν ο υπολογιστής μας είναι "κολλημένος" για ώρα, θέλουμε να τον σβήσουμε και να τον ξανανάψουμε. Ωστόσο η κλασική και κανονική μέθοδος για να τον σβήσουμε δεν είναι εφικτή ( "Έναρξη" - "Τερματισμός" ). Στην περίπτωση αυτή καταφεύγουμε στο Hard Shutdown. Η διαδικασία είναι απλή. Απλά πατάμε το κουμπί τροφοδοσίας (Power On Button) και το κρατάμε πατημένο έως ότου σβήσει ο υπολογιστής. Αφού σβήσει ο υπολογιστής περιμένουμε για λίγα δευτερόλεπτα και ξαναπατάμε το κουμπί για να τον ανάψουμε...

Το πιθανότερο είναι να μας εμφανιστεί ένα μενού που θα μας ρωτάει εάν θέλουμε να εκκινήσουμε τα Windows κανονικά ή σε ασφαλή λειτουργία. Εάν θέλουμε μπορούμε να ξεκινήσουμε σε ασφαλή λειτουργία και αν δούμε ότι όλα είναι OK , τότε με την κλασική μέθοδο κάνουμε επανεκκίνηση για να ξαναμπούμε στα Windows κανονικά. Αν όμως δε θέλουμε να ξεκινήσουμε σε ασφαλή λειτουργία, επιλέγουμε την κανονική εκκίνηση των Windows.

Είναι πάντως προτιμότερο να ξεκινήσουμε σε ασφαλή λειτουργία επειδή με αυτό τον τρόπο μπορούν τα Windows να διορθώσουν κάποιο μικροπρόβλημα (είτε έχει να κάνει με driver κάποιας συσκευής , είτε με κάποιο αρχείο των Windows). Αν και στην ασφαλή λειτουργία εξακολουθήσει το πρόβλημα, τότε , αναλόγως το πρόβλημα, πρέπει να το ψάξουμε πιο διεξοδικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου