.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πριν μπει το PC στα Windows κάνει επανεκκίνηση


Φίλος έστειλε το παρακάτω μήνυμα στο οποίο εξηγεί ένα πρόβλημα που του παρουσιάζεται. Το μήνυμα έχει ως εξής:

"Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.Ενώ έπαιζα ένα παιχνίδι,κόλλησε o υπολογιστής,τον έκλεισα μετά τον άνοιξα πάλι και μετά την εμφάνιση της μπάρας τον windows μου κλείνει ο υπολογιστής.Μπήκα με ασφαλή λειτουργία για να αλλάξω την ανάλυση αλλά δεν άλλαζε. Αποσύνδεσα την οθόνη αλλά κ πάλι τίποτα.τι να κάνω???"

Καταρχάς φίλε μας θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε ορισμένα σημεία. Για παράδειγμα, το πρόβλημα εμφανίστηκε την πρώτη φορά που πήγες να παίξεις το παιχνίδι, ή έχεις ξαναπαίξει κάποιες φορές χωρίς να υπάρξει πρόβλημα? Αν το θέμα εμφανίστηκε μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού, τότε μάλλον εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε μιας και ίσως το παιχνίδι να μην είναι συμβατό με το PC που διαθέτεις. Ποιό είναι το παιχνίδι και τι υπολογιστή διαθέτεις εσύ? (Windows, κάρτα γραφικών, CPU, μνήμη)

Όταν λες οτι δεν αλλάζει η ανάλυση τι εννοείς? Κανονικά, όταν μπαίνουμε σε ασφαλή λειτουργία η ανάλυση πηγαίνει αυτόματα σε 640x480 ή 800x600. Για να διατηρήσεις όμως αυτή την ανάλυση και στην κανονική εκκίνηση, θα πρέπει να πας στης ιδιότητες της οθόνης , να ξαναεπιλέξεις 640x480 και να πατήσεις OK. Αυτό κάνεις και λες ότι δεν το δέχεται?

Αν ναι, και στην περίπτωση που το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού, τότε όπως είσαι μέσα στην ασφαλή λειτουργία πήγαινε και κάνε απεγκατάσταση του παιχνιδιού.

Αν και μετά την απεγκατάσταση δε λειτουργήσει, στο μενού από το οποίο μπαίνεις σε ασφαλή λειτουργία μην επιλέξεις "Ασφαλή Λειτουργία", αλλά "Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις" (Last Known Good Configuration). Ίσως αυτό βοηθήσει.

Το σίγουρο είναι πως ό,τι και αν συμβαίνει, μπαίνοντας σε ασφαλή λειτουργία παύει να υφίσταται το πρόβλημα, που σημαίνει πως δεν πρέπει να σκέφτεσαι το format.

Περιμένουμε νεότερα , καθώς και αυτά που ζητήσαμε στην περίπτωση που δεν έγινε κάτι κάνοντας αυτά που προτείναμε.

Hasta la vista :)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου