.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ξαφνικά δεν ακούω κανέναν ήχο στο PC μου...


Καλά καλά, μας τα' παν κι άλλοι αυτά... Σε όλους ξαφνικά τυχαίνει, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. Παρ'ολ' αυτά , θα σε βοηθήσουμε δίνοντάς σου ορισμένες οδηγίες για να δεις πού μπορεί να οφείλεται η απώλεια ήχου στον υπολογιστή σου. Πάντα μα πάντα, τα πρώτα βήματα της έρευνας σε οποιοδήποτε πρόβλημα, είναι να ελέγξουμε αν αυτό οφείλεται σε κάτι οφθαλμοφανές και ... αστείο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της απώλειας ήχου...το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε αν τα ηχεία μας είναι στο ρεύμα. Μη γελάτε, έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες...

Αφού σιγουρευτούμε οτι τα ηχεία μας τροφοδοτούνται απο ρεύμα, θα πρέπει να δούμε αν εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα στην έξοδο της κάρτας δικτύου. Ειδικά στη δουλειά, πολλές φορές οι καθαρίστριες βγάζουν κατά λάθος κάποια απο τα καλώδια κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος και, μην ξέροντας πού μπαίνουν, τα παρατάνε χύμα στο πάτωμα. Καλό λοιπόν είναι να τσεκάρουμε και αυτή την πιθανότητα για παν ενδεχόμενο. Το βύσμα των ηχείων συνήθως πηγαίνει στην πράσινη υποδοχή της κάρτας ήχου.

Και αυτό είναι OK; Μην είστε τόσο σίγουροι. Ακόμα και αν τα ηχεία παίρνουν ρεύμα και είναι σωστά τοποθετημένα πάνω στην κάρτα ήχου, θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι λειτουργούν 100%. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Θα χρειαστούμε είτε έναν δεύτερο υπολογιστή , είτε άλλα ηχεία (έστω και ακουστικά από το MP3 Player μας) . Αν έχουμε εύκαιρα άλλα ηχεία ή ακουστικά, βγάζουμε τα "υποψήφια χαλασμένα" και τοποθετούμε τα δεύτερα. Αν ο ήχος λειτουργεί, τότε τα ηχεία μας είναι πιστοποιημένα για τα σκουπίδια. Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν ακούμε ήχο, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε την πηγή του προβλήματος μέσα στα Windows.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μέσα στα Windows είναι να δούμε μήπως έχουμε κάνει mute την έξοδο της κάρτας ήχου. Για να το ελέγξουμε αυτό , κοιτάμε στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας , εκεί που βρίσκεται και η ώρα και ψάχνουμε να βρούμε ένα μικρό εικονίδιο ηχείου. Αν αυτό το εικονίδιο έχει επάνω του ένα κόκκινο σήμα απαγορευτικού, τότε έχουμε κάνει mute τον ήχο. Σε περίπτωση που δε βρίσκουμε το εικονίδιο αυτό, πάμε στο μενού "Έναρξη" ή "Start", επιλέγουμε "Ρυθμίσεις" ή "Settings" και κάνουμε κλικ πάνω στον "Πίνακα Ελέγχου" ή "Control Panel".

Θα ανοίξει το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου και εκεί θα αναζητήσουμε το εικονίδιο "Ήχοι και συσκευές αναπαραγωγής" ή "Sounds and Audio Devices" και θα κάνουμε διπλό κλικ επάνω του. Θα ανοίξει ένα άλλο παράθυρο όπως βλέπουμε και στην εικόνα. Εμάς μας ενδιαφέρει αν στο "Device Volume" ή "Ένταση Συσκευής" είναι τσεκαρισμένο "Mute" ή αλλιώς "Σίγαση". Αν είναι τσεκαρισμένο τότε το ξε-τσεκάρουμε και δοκιμάζουμε αν έχουμε ήχο. Αν δεν είναι, τότε προχωράμε στην έρευνα. Βέβαια, ελέγχουμε και αν η ένταση ήχου δεν είναι στο χαμηλότερο σημείο, γιατί αρκετοί είναι εκείνοι που την έχουν πατήσει εξαιτίας αυτού...

Σημείωση 1 !!! Αν θέλουμε στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας να φαίνεται το εικονιδιάκι του ήχου, τότε πρέπει να τσεκάρουμε και την επιλογή που βρίσκεται κάτω απο την Σίγαση.

Σημείωση 2 !!! Όποτε θέλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχει ήχος στα Windows, καλό είναι να πηγαίνουμε στο παράθυρο που ανοίξαμε παραπάνω (Ήχοι και Συσκευές Αναπαραγωγής) και να επιλέγουμε την καρτέλα "Ήχοι" ή "Sounds". Στη μέση περίπου το παραθύρου, κάνουμε κλικ πάνω σε κάποιο ήχο και πατάμε το κουμπί Play που βρίσκεται κάτω δεξιά για να ακούσουμε τον ήχο. Αυτό το κάνουμε για να σιγουρευτούμε οτι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Αν και μετά από αυτό δεν έχουμε ήχο, τότε μάλλον θα πρέπει να πάμε στη διαχείριση συσκευών για να δούμε αν η κάρτα ήχου μας είναι OK. Για τη διαχείριση συσκευών θα μιλήσουμε σε άλλο , ξεχωριστό θέμα.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου