.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Το PC καθυστερεί υπερβολικά κατά την εκκίνηση


Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Ο κύριος Θεόφιλος επικοινώνησε μαζί μας και ανέφερε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται στον υπολογιστή του. Συγκεκριμένα μάς λέει πως όταν εμφανίζεται το λογότυπο των Windows στην εκκίνηση με τη μπλε μπάρα να φορτώνει απο κάτω, η μπάρα αυτή εκτελεί γύρω στις 12 διαδρομές. Αφού περιμένει να περάσει αυτό το στάδιο, εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη για μισό λεπτό περίπου και μετά μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

Είναι φανερό πως το PC αργεί να εκκινήσει και το παράξενο είναι πως , σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, θα έπρεπε να πετάει. Έχει επεξεργαστή Intel Core 2 Duo E8400 στα 3.00GHZ, μνήμη 2GB και 2 σκληρούς δίσκους με 183 και 226 GB ελεύθερα αντίστοιχα.Το PC έχει εγκατεστημένα Windows XP Pro με Service Pack 3. Τι μπορεί να φταίει λοιπόν και αργεί τόσο να ξεκινήσει?

Το γεγονός οτι καθυστερεί τόσο κατά την εκκίνηση, μάς κάνει να σκεφτόμαστε πως πιθανόν προσπαθεί να φορτώσει ή να αναγνωρίσει κάτι που δεν ανταποκρίνεται σωστά. Πιθανόν να είναι κάποια συσκευή του συστήματος. Πιθανόν η αργοπορία αυτή να ξεκίνησε μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3.

Κύριε Θεόφιλε κάντε το εξής για να αρχίσουμε να βάζουμε στην άκρη οποιεσδήποτε αιτίες:

1) Κατά την εκκίνηση και πριν εμφανιστεί το λογότυπο των Windows πατήστε το πλήκτρο F8. Θα σας βγεί ενα μενού στο οποίο θα επιλέξετε την πάνω πάνω επιλογή για να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία (Safe Mode). Τσεκάρετε το χρόνο που θα χρειαστεί για να μπει στα Windows και συγκρίνετέ τον με τον χρόνο που έκανε μέχρι τώρα. Αν μπαίνει στα Windows αρκετά πιο γρήγορα, τότε έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Κάτι προσπαθεί να φορτώσει και αυτό το κάτι καθυστερεί την εκκίνηση. Αν και πάλι κάνει αρκετή ώρα, τότε πρέπει να ψάξουμε αλλού. (Για περισσότερη βοήθεια για να μπείτε σε safe mode δείτε και εδώ .

2) Ξεκινήστε κανονικά τα Windows και πηγαίνετε στη διαχείριση συσκευών. Για να το κάνετε αυτό κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") , κάντε κλικ στην καρτέλα "Υλικό" ("Hardware") και επιλέξτε το κουμπί "Διαχείριση Συσκευών" ("Device Manager"). Εκεί ελέγξτε αν κάποια απο τις συσκευές εμφανίζεται με ένα κίτρινο θαυμαστικό στα δεξιά της. Αν εμφανίζεται, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε τους σωστούς drivers για αυτή τη συσκευή.

3) Εάν η αργοπορία αυτή εμφανίστηκε μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3, μάλλον θα πρέπει να το απεγκαταστήσετε για να δείτε αν φτιάξουν τα πράγματα. Για να βγάλετε το SP3 θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί "Έναρξη" ("Start"), μετά "Ρυθμίσεις" ("Settings") και να κάνετε κλικ στον "Πίνακα Ελέγχου" ("Control Panel"). Εκεί βρείτε το εικονίδιο "Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων" ("Add or Remove Programs") και κάντε διπλό κλικ πάνω του. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, βρείτε το Windows XP service pack 3 , κάντε κλικ πάνω του και επιλέξτε "Κατάργηση" ("Remove"). (δείτε και την εικόνα για βοήθεια).

Τα παραπάνω είναι 3 βήματα για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι. Δοκιμάστε και τα τρία με τη σειρά που σας είπαμε και ενημερώστε μας. Επίσης, θυμηθείτε αν πριν την εμφάνιση του προβλήματος κάνατε κάποιο Update στα Windows ή σε κάποιον driver συσκευής. Επίσης, πείτε μας και τι antivirus χρησιμοποιείτε (ποτέ δεν ξέρεις...).


Περιμένουμε νεότερά σας και , εννοείται πως περιμένουμε και απο τους αναγνώστες μας να δώσουν οποιαδήποτε ιδέα.

Ευχαριστούμε


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ & ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΩ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ INTEL ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Δημοσίευση σχολίου