.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Χάθηκε το κουμπί Shutdown απο την logon screen


Τι είναι η logon screen; Πού είναι το κουμπί αυτό; Μη βιάζεστε, όλα θα τα δούμε. Αναλόγως το πώς έχουμε ρυθμίσει τα Windows, σε πολλούς χρήστες η logon screen εμφανίζεται όπως ακριβώς και στην εικόνα που βάλαμε για το θέμα (κάντε κλικ πάνω της). Το κουμπί shutdown είναι το κουμπάκι που δείχνουμε με το βέλος και μας βοηθάει να σβήνουμε τον υπολογιστή στην περίπτωση που τελικά δε θέλουμε να μπούμε στα Windows (μπορεί το μετανιώσαμε βρε αδερφέ και αντί να μπούμε στο Internet, να θέλουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο που είναι πολύ πολύ πιο εποικοδομητικό). Βλέπουμε όμως ότι το κουμπί αυτό δεν υπάρχει και έτσι αναγκαζόμαστε να μπούμε στα Windows για να τα ξανακλείσουμε. Για να κάνουμε το κουμπί να εμφανιστεί και πάλι ακολουθούμε τις εξής διαδικασίες:

1) Πατάμε "Έναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε gpedit.msc και πατάμε Enter. Ανοίγει το παράθυρο Group Policy. Κάνουμε κλικ στο + του Computer Configuration για να ανοίξει η λίστα, κλικ στο + του Windows Settings, κλικ στο + του Security Settings , κλικ στο + του Local Policies και κλικ επάνω στο Security Option. Στη λίστα που εμφανίζεται δεξιά ψάχνουμε προς το τέλος να βρούμε την επιλογή "Shutdown: Allow system to be shut down without having to log on" και κάνουμε διπλό κλικ επάνω της. Εάν είναι Disabled την κάνουμε Enabled και πατάμε OK. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα, κάνουμε επανεκκίνηση και βλέπουμε και πάλι το κουμπί που είχε χαθεί.

2) Ένας άλλος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να πάμε στη Registry και να αλλάξουμε την κατάλληλη τιμή. Επειδή όμως ο αρχάριος χρήστης μπορεί να αλλάξει λάθος τιμή και μετά να μας κυνηγάει, προτείνουμε να κάνει το εξής απλό: Πάμε στην "Έναρξη", "Εκτέλεση" , γράφουμε cmd και πατάμε Enter. Ανοίγει το παράθυρο του Command Prompt και εκεί πληκτρολογούμε REG ADD HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v ShutdownWithoutLogon /t REG_DWORD /d 1 /f και πατάμε Enter. Αυτό ήταν! Κάνουμε επανεκκίνηση και όλα OK.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι χρήστες με Windows XP Home πρέπει να ακολουθήσουν κατευθείαν τη δεύτερη μέθοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου