.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

TIP of the day : Δώστε ζωή στη μπαταρία


Και σε ποιόν χρήστη φορητού υπολογιστή δεν έχει τύχει να ξεμείνει απο μπαταρία εν μέσω κάποιας σημαντικής εργασίας? Είτε χρησιμοποιούμε το laptop συχνά κατά τη διάρκεια ταξιδιών , είτε στο σπίτι και το γραφείο, καλό θα ήταν να ακολουθούμε κάποια πραγματάκια ώστε να παρατείνουμε τη ζωή της μπαταρίας και κατ'επέκταση την ικανότητά της να μην ξεφορτίζεται γρήγορα. Ορίστε μερικές συμβουλές για να επιτύχουμε κάτι τέτοιο...

1) Αν χρησιμοποιούμε το φορητό συχνά στο γραφείο ή το σπίτι, καλό θα ήταν να αφαιρούμε τη μπαταρία και να δουλεύουμε έχοντας το φορητό απ'ευθείας στην πρίζα. Το να τροφοδοτούμε συνέχεια μια μπαταρία που δεν έχει εκφορτιστεί εντελώς δεν είναι και ο,τι καλύτερο.

2) Ακόμα όμως και η παραπάνω κίνηση δεν είναι σωστή αν δουλεύουμε συνέχεια στο σπίτι ή το γραφείο. Έστω μια δυο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να τοποθετούμε τη μπαταρία πάνω στο φορητό και να δουλεύουμε μέχρι να εκφορτιστεί εντελώς και μετά να τη φορτίζουμε. Τα ηλεκτρόνια της μπαταρίας είναι καλό να βρίσκονται σε κίνηση.

3) Αν βρισκόμαστε σε ταξίδι και το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε ή να διαβάσουμε, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το Wi-Fi (ασύρματη κάρτα) ώστε να μην καταναλώνει ενέργεια.

4) Τερματίζουμε κάποιες προγραμματισμένες εργασίες όπως antivirus scan , firewall, antispyware , τα οποία καταναλώνουν πόρους του συστήματος και κατ' επέκταση ενέργεια (βέβαια το antivirus το κλείνουμε μόνο αν δεν είμαστε στο internet και αν είμαστε σίγουροι πως το usb flash που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε δεν έχει ιό).

5) Αν δεν είναι αναγκαίο, δεν τοποθετούμε καν CD ή DVD στη συσκευή μας. Ακόμα και το ξεχασμένο CD θα αναγκάσει τα μηχανικά μέρη της συσκευής να λειτουργήσουν κάποια στιγμή , ακόμα και αν δεν θέλουμε να το προσπελάσουμε.

6) Όταν δουλεύουμε μόνο με τη μπαταρία, θα πρέπει να χαμηλώνουμε τη στάθμη φωτεινότητας της οθόνης μας.

7) Θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε το Screen Saver όταν λειτουργεί ο φορητός μόνο με τη μπαταρία του.

8) Αν πρόκειται να μη χρησιμοποιήσουμε τον φορητό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα π.χ. για 3-4 μήνες, καλό θα ήταν να αφαιρέσουμε απο τη συσκευή τη μπαταρία, όχι πλήρως αποφορτισμένη αλλά έχοντας τουλάχιστον το 40-50% της ισχύος της.

9) Τέλος, μέσα απο τον πίνακα ελέγχου των Windows και συγκεκριμένα στη διαχείριση ενέργειας, υπάρχουν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις για όταν λειτουργεί ο φορητός μόνο με τη μπαταρία του.


Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως κάναμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τη μπαταρία σε καλή κατάσταση. Απο κει και πέρα είναι στο χέρι της να μη μας προδώσει στις δύσκολες στιγμές :)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου