.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ο έλεγχος για ανίχνευση ιών στο Word, κολλάει το πρόγραμμα


Πάτε να ανοίξετε το word και στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου εμφανίζεται η φράση "Έλεγχος για ανίχνευση ιών" ή "Requesting a virus scan". Στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτό διαρκεί κανά μισάλεπτο και μετά ανοίγει το word κανονικά. Στη χειρότερη περίπτωση το word παραμένει κολλημένο χωρίς να ανοίξει ούτε μετά απο 5 λεπτά. Τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα και πώς μπορούμε να το σταματήσουμε?

Όπως αρκετοί θα ψιλιάστηκαν, το όλο θέμα δημιουργείται απο το anti-virus. Όχι όμως απο όλα τα anti-virus, αλλά απο δύο συγκεκριμένα. Είτε το AVG , είτε το Norton (τουλάχιστον αυτά γνωρίζουμε οτι έχουν την παρακάτω επιλογή). Και τα δύο προγράμματα μπορούν να προσθέσουν ένα plug-in το οποίο κάνει το anti-virus να ελέγχει τα αρχεία του office κατά το άνοιγμά τους. Αυτό γίνεται μερικές φορές ενοχλητικό και οι χρήστες θέλουν να το σταματήσουν. Για να γίνει αυτό κάνουμε τα εξής:

1) Για το Norton. Πατάμε "'Εναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run") και πληκτρολογούμε regsvr32 /u "c:\program files\norton antivirus\officeav.dll" ή regsvr32 /u "c:\program files\norton systemworks\norton antivirus\officeav.dll" και πατάμε Enter.

2) Για το AVG. Πατάμε "'Εναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run") και πληκτρολογούμε regsvr32 /u "c:\program files\grisoft\avg free\avgoff2k.dll" και πατάμε Enter.

Προσοχή!!! Το ότι απενεργοποιήσαμε αυτό το plug-in δε σημαίνει οτι απενεργοποιήσαμε και το anti-virus, ούτε οτι απενεργοποιήσαμε τον έλεγχο ιών στα αρχεία του office. Απλά απενεργοποιήσαμε τον έλεγχο κατά το άνοιγμα ενός συγκεκριμένου αρχείου, πράγμα που κάνει πιο γρήγορο το άνοιγμά του.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου