.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

2 ερωτήσεις αναγνώστη για blogs και για κλείδωμα φακέλων

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη ερώτηση που η απάντησή της πιθανόν να βοηθήσει και άλλους bloggers. Η ερώτηση λοιπόν είναι "πώς βάζουμε στο blog μας το e-mail έτσι ώστε κάνοντας κλικ επάνω του να ανοίξει το outlook express ή το microsoft outlook"; Η απάντηση, καθώς και η εφαρμογή της είναι απλή: Αφού έχουμε κάνει login στο blog, πατάμε "Προσαρμογή". Μετά επιλέγουμε "Διάταξη" και πάμε απλά να προσθέσουμε ένα gadget. Κάνουμε λοιπόν κλικ στην "Προσθήκη Gadget".

Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε το HTML/JavaScript και το προσθέτουμε. Στον τίτλο γράφουμε ό,τι θέλουμε, ενώ στο περιεχόμενο γράφουμε τον κώδικα που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:



Φυσικά, στη θέση του δικού μας mail βάζετε το δικό σας ε! Μην τα μπερδέψετε και έρχονται σε εμάς τα mail που απευθύνονται σε εσάς...


Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το πώς κλειδώνουμε ένα αρχείο, ένα πρόγραμμα ή όλο το PC ώστε όποιος πάει να ανοίξει να του ζητάει κωδικό. Ας ξεκινήσουμε με τα αρχεία. Αν τα αρχεία είναι αρχεία Office μπορείς εύκολα να τα κλειδώσεις ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουμε δώσει εδώ. Για οποιαδήποτε άλλα αρχεία, η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για φακέλους που τυχόν θες να κλειδώσεις. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Folder Guard , το οποίο είχαμε φιλοξενήσει σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς δεν μπορείς πλέον να το κατεβάσεις, αλλά κάτι θα κάνουμε γι'αυτό.

Τώρα, όσον αφορά όλο το PC. Η πιο απλή μέθοδος είναι, πριν απομακρυνθείς απο τον υπολογιστή, να πατάς Ctrl+Alt+Del και να επιλέγεις "Κλείδωμα Υπολογιστή" ("Lock Computer"). Για να γίνει αυτό, πρώτον θα πρέπει να έχεις βάλει κωδικό στο λογαριασμό σου και δεύτερον θα πρέπει να έχεις επιλέξει να απαιτείται η χρήση των πλήκτρων Ctrl,Alt και Del κατά την εκκίνηση. Για να το κάνεις αυτό πατάς "Έναρξη", "Ρυθμίσεις" και επιλέγεις "Πίνακας Ελέγχου". Από εκεί πας στους "Χρήστες" ("User Accounts"). Για να βάλεις κωδικό στο λογαριασμό σου, απλά τον επιλέγεις και το κάνεις από το μενού που θα δεις. Για το Ctrl,Alt,Del, χωρίς να επιλέξεις κάποιον λογαριασμό πας και πατάς εκεί που λέει "Αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Windows" ("Change the way users log on or off"). Στο παράθυρο που ανοίγει παίζουμε με τις επιλογές και την επόμενη φορά που θα κάνουμε login θα ζητάει το Ctrl,Alt,Del για να δώσουμε κωδικό.





Αν κάνοντας κλικ στους χρήστες πάμε σε παράθυρο όπως αυτό της παρακάτω εικόνας, πατώντας την καρτέλα "Για προχωρημένους" ("Advanced"), θα δούμε ότι υπάρχει η επιλογή της χρήσης του συνδυασμού Ctrl,Alt,Del. Απλά το τσεκάρουμε και αυτό ήταν.





Για τους χρήστες με Windows XP pro, αν πατήσετε "Έναρξη", "Εκτέλεση" και πληκτρολογήσετε control userpasswords2 και πατήσετε Enter, μάλλον θα σας πάει απευθείας στην καρτέλα που είδαμε παραπάνω για να επιλέξετε όσα είπαμε (σε εμάς αυτό έβγαλε, αν και κανονικά θα έπρεπε να λάβει απευθείας την εντολή για να εμφανίζει το Ctrl,Alt,Del). Υπάρχει βέβαια και άλλος τρόπος για να ζητηθεί το Ctr,Alt,Del αλλά ας μείνουμε μόνο σε όσα είπαμε.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε.



1 σχόλια:

bloggertips.gr είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.

http://johnpatra.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου