.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Καταγγελία κατά της εταιρίας ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε.

Την παρακάτω καταγγελία την "ψαρέψαμε" από το troktiko και αποφασίσαμε να τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη. Όπως θα δείτε, το κατάστημα Πλαίσιο κάνει νερά σε πελάτη που αγόρασε ολοκαίνουριο υπολογιστή ο οποίος δεν δούλευε. Παρόλο που το PC είναι σε εγγύηση, ο άνθρωπος υπέστη φοβερή ταλαιπωρία, επειδή ορισμένοι αποσκοπούν καθαρά και μόνο στο κέρδος και στο πώς να τσεπώσουν το χρήμα του κοσμάκη! Εμείς θα στείλουμε mail στο Πλαίσιο και θα αναφέρουμε την καταγγελία, επειδή παρόμοιες πρακτικές πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν. Διαβάστε την καταγγελία: "Το προηγούμενο Σάββατο 18 Απριλίου αγόρασα από το κατάστημα Μεταμόρφωσης Αττικής της "ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε." ένα φορητό υπολογιστή (laptop) μάρκας ACER - Aspire ο οποίος όπως με διαβεβαίωσαν έχει ένα χρόνο εγγύηση. Χθες βράδυ τον έβγαλα από το κουτί του και προσπάθησα να τον λειτουργήσω. Μάταια όμως γιατί η οθόνη του δεν "άναβε". Σήμερα...

το πρωί πήγα στο ίδιο κατάστημα της "ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε." που τον αγόρασα και τους παρακάλεσα να προσπαθήσουν να τον εκκινήσουν οι ίδιοι, μήπως αυτοί ξέρουν κάτι παραπάνω που δεν ξέρω εγώ. Διαπίστωσαν αμέσως ότι ο υπολογιστής δεν λειτουργεί και είνα ελαττωματικός, αλλά μου δήλωσαν ότι ενώ μεν έχει εγγύηση αυτοί είναι αναρμόδιοι να πράξουν οτιδήποτε. Μου είπαν ότι η μόνη λύση είναι να πάω τον υπολογιστή προς επισκευή στην αντιπροσωπία της ACER στον Ταύρο (Ραφαηλίδου 1 και Αγρινίου).

Πράγματι αμέσως πήγα στον Ταύρο και στην υποτιθέμενη αντιπροσωπία. Εκεί βρισκόταν, αντί γιά την αντιπροσωπία, κάποια τεχνική εταιρεία επισκευής υπολογιστών και άλλων μηχανημάτων γενικότερα. Αφού τους εξήγησα γιά το τι συμβαίνει μου είπαν ότι αυτοί είναι αρμόδιοι μόνον να τον επισκευάσουν και μάλιστα γιά να τον παραλάβουν θα έπρεπε να έχω κάποιο κωδικό επισκευής από την ACER. Οταν τους ζήτησα να μου δώσουν κωδικό μου είπαν ότι γιά να πάρω κωδικό θα έπρεπε να επικοινωνήσω με την ACER που έχει έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπροσωπία της ACER. Μάλιστα μου είπαν ότι παρόλο που υπάρχει Κοινοτική Οδηγία γιά αντικατάσταση ελαττωματικών μηχανημάτων εντός επτά (7) ημερών από την μέρα αγοράς τους, η ACER την αγνοεί και δεν αντικαθιστά ποτέ, τυχόν ελαττωματικά μηχανήματα, μόνο τα επισκευάζει.


Επειδή στην κυριολεξία "κουφάθηκα" με όλα αυτά που άκουσα, επέστρεψα στο κατάστημα της "ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε.". Εκεί ζήτησα να δω το Διευθυντή του καταστήματος που μου επανέλαβε όσα ακριβώς προανέφερα. Οτι δηλαδή δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον υπολογιστή κ.τ.λ.π. Με προέτρεψε δε να παραδώσω προς επισκευή το μηχάνημα και θα με ειδοποιήσουν γιά την τύχη του μετά από είκοσι μέρες. Το παρέδωσα, μου έδωσαν "απόδειξη παραλαβής ελαττωματικού υπολογιστή που η οθόνη του δεν ανάβει" και έφυγα.

Επειδή είμαι μηχανικός μόνιμος κάτοικος Επαρχίας, καταλαβαίνετε τι πρόβλημα μου δημιούργησε η πρακτική πωλήσεων της Εταιρείας "ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε.", της οποίας είμαι από χρόνια πελάτης αφού απ΄εκεί προμηθεύομαι αναλώσιμα γιά το γραφείο μου. Δεν θα προχωρήσω σε κρίσεις και κατηγορίες γιά όλη την ταλαιπωρία που υφίσταμαι, επειδή το μόνο που έκανα ήταν να αγοράσω φορητό υπολογιστή από μιά εταιρεία που θεωρούσα έως χθές φερέγγυα.

Οι αναγνώστες σας ας κρίνουν και την ACER αλλά κυρίως την "ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε.".



26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι να υπαρχει προβλημα με το Πλαισιο?
Κανονικα δεν αναλαμβανουν τα service στα λαπτοπ
οι εταιρειες που τα κατασκευαζουν?

PC HANDS είπε...

Μα τι λέτε τώρα; Μιλάμε για ολοκαίνουριο προϊόν! Εγώ αγόρασα κάτι από εσένα και με εσένα έχω να κάνω αν συμβεί κάτι και όχι με άλλες εταιρίες. Ειδικά δε όταν το προϊόν είναι καινούριο και δεν δούλεψε ποτέ, οφείλεις να μου το αντικαταστήσεις άμεσα και όχι να με στέλνεις απο δω και απο κει.

Επίσης, το Πλαίσο ανέφερε στον κύριο ότι αν πάθει κάτι ο φορητός ή αν δε δουλέψει ποτέ δεν θα πρέπει να ενοχλήσει εκείνους αλλά κάποια άλλη, τρίτη εταιρία; Γιατί αν μου λέγανε εμένα κάτι τέτοιο, πολύ απλά θα την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια και θα αγόραζα φορητό από μαγαζί που θα μου παρείχε εγγύηση και δε θα με έστελνε σε τρίτους.

Μια τέτοια κίνηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΪΟΣ είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ).ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να ζητήσεις άμεση αντικατάστασή του. Ο νόμος προβλέπει ότι, αν ένα προϊόν είναι ελατωματικό, πρέπει να αντικατασταθεί με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μέσα σε 15 μέρες.
Και σε μένα μου έτυχε τέτοια περίπτωση και τους υποχρέωσα να μου το αλλάξουν, αφού φυσικά κατέφυγα στον συνήγορο του πολίτη και σε άλλες αρχές.
Στη διάθεσή σου για ενημέρωση
Σταύρος Βιτάλης
6979112273

Ανώνυμος είπε...

pchands
1)Το απο δω και το εκει δεν ισχυει,υπαρχει συγκεκριμενη εταιρεια και πολιτικη που ακολουθειται,που τα επισκευαζει.
2)Το πλαισιο οπως και καθε καταστημα προωθει προιοντα αλλων εταιρειων και οχι δικα του.
Σαφως και δε μπορει να επεμβει σε επισκευη ιδιως οταν η πολιτικη της εταιρειας που το προμηθευει ειναι ,το προιον να επισκευαζεται μονο απο αυτη οπως της ΑCER.

Καλο ειναι πριν λαβεις θεση ως μπλογκ σε ενα θεμα παρομοιο
να αναφερεις και τις υποχρεωσεις του πελατη να ζητα ενημερωση επι συγκεκριμενου για τα σερβις και τις εγγυησεις του προιοντος
και να γινεται ερευνα αγορας απο τον ιδιο και σε αλλες αλυσιδες για να διαπιστωσει αν πολιτικη του Πλαισιο ειναι ισχυουσα σε Ολα τα υπολοιπα καταστηματα Η/Υ,
κατι σαφως
που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.

Επισης ακομα και ο πιο ασχετος μπορει να καταλαβει
οτι το θεμα το συγκεκριμενο περιστατικο που αναφερεται ζεχνει απο ενα σημειο και μετα.
Υπαρχουν πολλοι πελατες στα πλαισιο,e-shop κτλ
που εχουν μεινει ικανοποιημενοι.

Αυτα που προβαλλονται ειναι συνηθως οι μειοψηφιες των.

Οταν ο Ελληνας αρχιζει να αγοραζει και να ξερει τι παιρνει καθε φορα,ισως τοτε μπορει να
καταλαβει οτι μεγαλες αλυσιδες Η/Υ δεν εχουν
οφελος απο τη μη τηρηση των υποχρεωσεων τους προς αυτους.

Αυτα τα κανουν κατι μεμονωμενα μαγαζακια που βαρανε λουκετο εντος 5ετιας.

Τα ACER δεν ειναι και τα πιο αξιοπιστα λαπτοπ στην αγορα αυτο το ξερει και η κουτση μαρια.

PC HANDS είπε...

Δεν ξέρουμε αν διαβάσατε καλά το τι έχει περάσει ο άνθρωπος. Δε μιλάμε για έναν υπολογιστή που αγόρασε, τον δούλεψε για κάποιο διάστημα και του χάλασε. Μιλάμε για έναν υπολογιστή που τον παρέλαβε χαλασμένο από το Πλαίσιο. Ακριβώς λοιπόν επειδή το Πλαίσιο δεν έχει έχει κανένα όφελος από τη μη τήρηση των υποχρεώσεών του, θα έπρεπε ασυζητητή να αλλάξει τον φορητό!

Ο Έλληνας θα πρέπει να μάθει να αγοράζει ή οι εταιρίες να μάθουν να μιλάνε στα ίσα για τα προϊόντα που πουλάνε; Όταν εγώ πάω και αγοράσω κάτι και μου πεις ότι έχει εγγύηση, όταν μου χαλάσει θα το επιστρέψω σε εσένα και εσύ κόψε το κεφάλι σου να το φτιάξεις. Αυτό εμείς γνωρίζουμε ότι ισχύει και αυτό κάνουμε όσες φορές έχουμε αγοράσει οποιοδήποτε προϊόν. Και αν είδες καλά παραπάνω, ζητήθηκε στον άνθρωπο να επικοινωνήσει εκείνος με Ιταλία (άκουσον άκουσον).

Και επειδή προφανώς εμέις είμαστε χειρότεροι από άσχετοι, πες μας για ποιό λόγο το θέμα ζέχνει από ένα σημείο και μετά και ποιό είναι αυτό το σημείο για να το καταλάβουμε κι εμείς;

Κάποια στιγμή φίλε μου οι εταιρίες που πουλάνε οποιοαδήποτε προϊόντα θα πρέπει να καταλάβουν ότι ζούν από τους πελάτες και ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όπως διάβασες πιο πάνω σε σχόλιο αναγνώστη ο οποίος άφησε μεχρι και τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένοι να του αντικαταστήσουν τον φορητό εντός 15 ημερών. Αυτό το γνωρίζει το Πλαίσιο;

Δεν είπε κανείς ότι σαν εταιρία δεν είναι καλή ή δεν προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις όμως τι πρέπει να τις κάνουμε; Να τις αφήνουμε να περνάνε έτσι; Αν ήσουν εσύ στη θέση του δε θα αγανακτούσες;

PC HANDS είπε...

Και κάτι που ξεχάσαμε να σε ρωτήσουμε σχετικά με την πρώτη παρατήρησή σου:

Η πολιτική της εταιρίας Πλαίσιο είναι να στέλνει τον πελάτη να επικοινωνεί εκείνος με Ιταλία; Γιατί δε μπορεί, θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί και την περίπτωση που κάποιος υπολογιστής θα ήταν χαλασμένος.

Έχε υπόψην σου ότι τα μαγαζάκια δεν κλείνουν επειδή δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες. Όταν το μαγαζάκι αναγκάζεται να πουλήσει ένα PC 500 ευρώ και το Πλαίσιο το ίδιο PC το πουλάει 350 ευρώ, δε θέλει και πολύ μυαλό να σκεφτεί κανείς το λόγο για τον οποίο κλείνουν κάποιες επιχειρήσεις. Βέβαια αυτό είναι νόμος της αγοράς και δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να θεωρηθεί κατακριτέο. Αλλά όχι και ότι κλείνουν επειδή δεν προσφέρουν υπηρεσίες....

Ανεμος είπε...

Μεταξυ του ΠΛΑΙΣΙΟ και του πελατη συντελεσθηκε μια πωληση φορητου.(οχι μεταξυ acer και πωλητη)Οταν το προιον ειναι ελαττωματικό εχει υποχρεωση ο πωλητης να αντικαταστησει το προιον.Αυτα οριζει ξεκαθαρα η νομοθεσία.Η συμβουλη-προτροπη για Ιταλια ,τεχνική εταρεια επισκευης ειναι παραπλανητικη και κυριως π α ρ α ν ο μ η .Για αυτό κατευθειαν αγωγη και καταγγελια στο Υπουργειο εμποριου.Επισης απο τον νομο η εγγυηση ειναι διετης.Ευθυνη έχει επίσης ο παραπλανων δντης του καταστηματος που επρεπε να γνωριζει τα παραπανω.

Ανώνυμος είπε...

Kαταρχας ας αρχισουμε με το οτι αν η καταγγελια ηταν σοβαρη θα ηταν και ΕΠΩΝΥΜΗ.
Το οτι ισχυριζεται τα παραπανω ο καταναλωτης δεν παει να πει οτι ειναι και αληθη η τουλαχιστον οτι εγιναν οπως τα ειπε καθοτι δεν υπαρχει η αντιθετη αποψη απο το Πλαισιο.
Θεμιτο να υπαρχει αγανακτιση που προφανως οφειλεται στην αγνοια του αγοραστη να ψαξει για θεματα καιρια οπως πχ.το σερβις.
Θεμιτο να ψαξει να βρει λυση που προφανως αν πιστεψουμε τα γραφωμενα το ιδιο το Πλαισιο δεν ειναι υποχρεωμενο να μετασχει σε επισκευη παρα να τον παραπεμψει στην πολιτικη της κατασκευαστριας εταιρειας που σαφως δεν την τιμα που δεν εχει εδρα στην Ελλαδα.
Το προβλημα αυτο θα ειχε αποφευχθει εξ ολοκληρου αν ο καταναλωτης φροντιζε να ηταν ενημερος για το τι εστι Acer service.
To προβλημα θα ηταν του Πλαισιο αν τον εξαπατουσε λεγοντας του οτι σε περιπτωση βλαβης το λαπτοπ θα ηταν αποκλειστικη ευθυνη της εταιρειας Πλαισιο για τυχον επισκευη η αντικατασταση κατι που δεν γραφτηκε.
Το ελληνικο φαινομενο οι ευθυνες να γινονται μπαλακι ειναι δεδομενο,οπως επισης και το φαινομενο να θεωρειτο αξιοπιστη εταιρεια η Αcer απο καταναλωτες που δεν ξερουν τι αγοραζουν και δεν προνοουν να ενημερωνονται για το aftersales.
Το μπλογκ καλο ειναι να παιρνει θεση εφοσον
τεκμηριωνει και τις 2 θεσεις
και εφοσον η καταγγελια ειναι ΕΠΩΝΥΜΗ,
ειδαλλως αν ειναι καθε φορα που θα υπαρχει θεμα με Πλαισιο η Εshop απο ανωνυμους τοτε δινεται βημα και για
συκοφαντικες καταγγελιες που αυτονοητο ειναι παντα θα υπαρχουν.

predator είπε...

Αγορασα πριν 1 εβδομαδα απο το stock house
του πλαισιου παρομοιο laptop(acer aspire 5930)
το οποιο οπως μου ειπανε λειτουργουσε χωρις
κανενα προβλημα και με εγγυηση 6 μηνων.
Δυστυχως απο την πρωτη μερα που τον πηρα
χτυπαγε ο δισκος.
Τον πηγα στο πλαισιο και μου κοψανε πιστωτικο
για να παρω κατι αλλο η αλλιως θα επρεπε
να το παω στην acer εγω για επισκευη.
Επελεξα το δευτερο και καλεσα την acer
(στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντιπροσωπεια)
οπου καταχωρησαμε το προβλημα,μου δωσανε
εναν κωδικο & απο εκει και περα επρεπε
να το παω η στον Ταυρο η στο Μενιδι.
Επελεξα και εδω το δευτερο και το πηγα
στην alman οπου σε καμια εβδομαδα
οπως μου ειπαν θα το εχουν ετοιμο.
Σε λιγες μερες βλεπουμε.


Φιλε ανωνυμε που μιλας για επωνυμια,
εσυ γιατι κραζεις πισω απο την ανωνυμια σου?

Επισης επειδη οοοολοι ειναι ασχετοι
και εσυ σχετικος θα σου πω ενα μυστικο...
D.O.A.=Dead On Arrival που σημαινει
αμεση αντικατασταση!

predator είπε...

A και κατι αλλο "παντογνωστη" ανωνυμε.

http://www.plaisio.gr/CorporateService.aspx?show=08.Warranty

7. Κατά τη διάρκεια της εγγύησης η Πλαίσιο Computers θα επισκευάσει το προβληματικό προϊόν, αναλαμβάνοντας το κόστος των ανταλλακτικών που τυχόν θα απαιτηθούν. Η επισκευή θα γίνεται στις τεχνικές εγκαταστάσεις της Πλαίσιο Computers, με την προσκόμιση της συσκευής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εταιρείας και οφείλει να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

Να σου τονισω συγκεκριμενα λοιπον
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ Η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS
ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ...

Θα απαντησεις τωρα ανωνυμε???

p.s:Ειμαι υπευθυνος μηχανογραφησης σε μεγαλη
εταιρια και συνεργαζομαστε με το ΠΛΑΙΣΙΟ
χρονια(ειμαστε στην μεγαλυτερη κλιμακα
εκπτωσεων λογω τζιρου).

predator είπε...

Αναφερομαι στον ανωνυμο που εγραψε στις
23 Απρίλιου 2009 11:35 πμ

PC HANDS είπε...

Αγαπητέ φίλε καταρχάς καλημέρα.

Το γεγονός ότι η καταγγελία έγινε ανώνυμα δεν αναιρεί όλα όσα αναφέρονται σε αυτή. Πόσο μάλλον δε όταν παρόμοιες καταγγελίες βλέπουμε μία στο τόσο. Ας δεχτούμε όμως ότι όσα έγραψε ο άνθρωπος είναι ψέματα... Το Πλαίσιο είναι ενημερωμένο και μπορεί κάλλιστα να λάβει θέση και να διαψεύσει τα πάντα. Και mail τους στείλαμε γι'αυτό και σίγουρα κάποιος θα έχει διαβάσει το θέμα και σε άλλα blogs. Το βήμα παρέχεται.

Πέραν τούτου, μια σοβαρή εταιρία όπως το Πλαίσιο δεν θα έπρεπε να ενημερώνει, έστω εγγράφως, τους πελάτες της για το ισχύει με το service κάποιων προϊόντων; Όταν εγώ έρθω με χαλασμένο φορητό και μου πεις ότι είσαι αναρμόδιος και ότι πρέπει να πάω στην τάδε εταιρία, λογικό είναι να σου πω "και γιατί ρε φίλε δε μου το έλεγες από την αρχή"; Ή έστω, γιατί δεν το ανέφερες στους όρους της εγγύησης; Αν το αναφέρει, έστω και γραπτά κάπου, άντε να τους δώσουμε χίλια δίκια και να πούμε στον καταγγέλλοντα να προσέχει άλλη φορά. Η καταγγελία όμως θα δημοσιευθεί από την αρχή της για να γνωρίζει ο κόσμος όλη την ιστορία και για να μαθαίνει πώς να κινείται σε μελλοντικές αγορές του. Μόνο έτσι θα μάθει να ψωνίζει σωστά, όταν ενημερώνεται για το τι τραβάνε οι άλλοι.

Επίσης, ξαναλέμε πως σε προηγούμενο σχόλιο αναφέρθηκε το τι ισχύει σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τα όσα είπατε και θα διαφωνήσω σε κάποια απο αυτά...

Διαφωνώ με τον predator καθώς κοίταξα το link που postaρε και το πρώτο που είδα είναι ο τίτλος:

Όροι Εγγύησης Προϊόντων Turbo-X

To laptop δεν είναι προιόν TurboX αλλά προιον ACER.

Επιπλέον απ όσο γνωρίζω τα laptop Acer δεν έχουν DOA

Στη συνέχεια αναρωτιέμαι...
Όταν αγοράσεις μια ηλεκτρική κουζίνα απο τον Κωτσόβολο και δεν ανάβει το μάτι της κουζίνας θα την πας στον Κωτσόβολο να στην φτιάξει ή θα την πας στον Φουρλή?

Τέλος θέλω να προσθέσω οτι δεν ενημέρωσαν τον άνθρωπο οτι χάλασε αγοράστε άλλο αλλά χάλασε, θα σας το επισκευάσει η εταιρία που κάνει service στα Acer laptop χωρίς χρέωση,
αυτόν τον ρόλο ακριβώς δηλαδή που παίζει η εγγύηση...

Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με...

(είμαι διαφορετικός ανώνυμος απο τον παραπάνω)

PC HANDS είπε...

Μα το θέμα δεν είναι ότι κάτι χάλασε και το πάω για να μου το φτιάξουν. Που και πάλι, επειδή έχουμε εργαστεί σε εταιρίες που πουλάνε υπολογιστές, όταν έφερναν υπολογιστή ο οποίος ήταν μέσα στην εγγύηση τον στέλναμε εμείς στην αντιπροσωπεία και όχι ο πελάτης. Στον πελάτη λέγαμε απλά να περάσει εντός κάποιων ημερών από εμάς και να τον παραλάβει.

Στην περίπτωση της καταγγελίας όμως μιλάμε για υπολογιστή που δεν δούλεψε καν και εντός 5-6 ημερών επεστράφη επειδή δεν δούλευε εξαρχής.

Έπρεπε ή δεν έπρεπε το Πλαίσιο να τον αντικαταστήσει αμέσως;

Ανώνυμος είπε...

Ναι όμως το θέμα είναι οτι η Acer δεν δίνει DOA στα Laptop της...

Εφ όσον δεν δίνει DOA ο κάθε μεταπωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να το αντικαταστήσει...

Άλλες εταιρίες όπως HP & Sony δίνουν Doa 7 ημέρες ή 30 ημέρες κλπ...


Όσον αφορά την αποστολή του Laptop στην αντιπροσωπεία, νομίζω οτι το Πλαίσιο μπορεί να το κάνει αυτό... Λογικά την χρέωση μεταφορικών δεν παύει να την επιβαρύνεται ο πελάτης, απλά γλυτώνει χρόνο κάνοντας την ΄βρώμικη δουλειά' το Πλαίσιο...

PC HANDS είπε...

Και όλο αυτό τώρα υποτίθεται ότι θα πρέπει να το γνωρίζει ήδη ο κάθε πελάτης...; Γιατί, κατά τη γνώμη μας, κάθε σοβαρή εταιρία θα πρέπει να ενημερώνει τον καταναλωτή. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη περίπτωση χαλασμένου υπολογιστή κατά την αγορά. Ας προστατέψουν τον πελάτη που τους εμπιστεύθηκε. Αυτή είναι σωστή πολιτική που θα την εκτιμήσει και η κουτσή Μαρία. Φέρσου μου ντόμπρα και θα αγοράσω μέχρι και πατάτες από εσένα.

Α, και εξήγησε στον κόσμο που δεν ξέρει, τι είναι το DOA...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο σε αυτό, σίγουρα θα έπρεπε ο πωλητής να του πεί οτι αν το πάρει και έχει πρόβλημα τότε θα πρέπει το στείλεις στην Acer και δεν θα σου κάνω αντικατάσταση... Δεν πιστεύω όμως να μην του το ανέφερε επειδή έχει κάποιο συμφέρον... ή θα το ξέχασε ή απλά δεν θέωρησε απαραίτητο να του το αναφέρει, πράγμα που είναι λάθος προς τον πελάτη.

Σχετικά με το DOA τώρα...

Σε κάποια προιόντα τεχνολογίας η κάθε κατασκευάστρια εταιρία δίνει για κάποιες ημέρες (7 ημέρες ή 30 πχ) το λεγόμενο D.O.A. δηλαδή Dead On Arival, που σημαίνει πως όταν αγοράσεις το προιόν και μέσα σε αυτες τις ημέρες που σου δίνει δεν λειτουργεί σωστά ή δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργήσει και μετα παύει να λειτουργεί, τότε πας σε αυτόν που σου το πούλησε, το παίρνει πίσω και σου δίνει ένα καινούργιο του κουτιού...

Απαραίτητη προυπόθεση όμως είναι να το πάς μαζί με την πλήρη συσκευασία του, όπως ήταν δηλαδή όταν το αγόρασες.

predator είπε...

Για το DOA δεν ειμαι σιγουρος
αν το παρεχει η acer η αν ειναι
στην ευθυνη του καθε μεταπωλητη.

Η εγγυηση που αναφερει για τα turbo-x
ειναι ιδια και για τα υπολοιπα.
Καλεστε στο πλαισιο να σας το επιβεβαιωσουν!

Ανώνυμος είπε...

Μια από τα ίδια πάθαμε και εμείς στην Εταιρεία που δουλεύω. Αγορασαμε ένα laptop ACER από το Πλαίσιο δεν έπαιξε καθόλου και μετα επικοινωνιές και κόντρα επικοινωνίες μεταξύ ΠΛΑΙΣΙΟΥ και εταιρεια service κάπου στο Μοσχάτο, για τρεις φορές παρακαλω!!! και άλλες δυο φορές το πήγα εγω η ίδια στο service του THE MALL. Το μηχάνημα κατέληξε το ντουλάπι. Κανένας δεν αναγνώριζε τίποτα, επέμεναν ότι τα διαγνωστικά τους ήταν σωστά. Αυτή η ταλαιπωρία κράτησε περίπου 6 μηνες.

Ανώνυμος είπε...

Τα Doa τα κανονίζει η καθε εταιρία με το μεταπωλητητή της.πχ Αμα πάρεις απο Πλαίσιο ένα HP λαπτοπ έχει 30 μέρες DOA Με τα σημερινά δεδομένα.Εάν παρεις ένα Acer τρως άκυρο γιατι η Acer δεν δίνει στους μεταπωλητές της DOA. το κακό είναι ότι η ACer έχει σέρβις στην Ιταλία το καλό είναι εδώ και κάτι μέρες το Πλαίσιο είναι εξουσιοδοτιμένο σέρβις των Acer για να μη τρέχουν οι πελάτες Ιταλία.(Βεβαια απότι ξέρω εάν ειναι αδύνατον για κάποιο λόγο να επισκευαστεί απο αυτούς θα πρέπει να πάει τελικά εξωτερικό)

Για το θέμα του πωλητή,γιατί ευκαιρία να κράξετε ψάχνετε μερικοί δε μπορεί να ενημερώνει για τα πάντα το πελάτη. Όταν πας να πάρεις ένα υπολογιστή υπάρχουν 1000 τουλάχιστον παράγοντες οι οποιοι θα πρέπει να σύμφωνα με το πελάτη να αναφέρει ο πωλητής.Καλό είναι, όπως όταν πάμε να αγοράσουμε αμάξι πχ να ρωτάμε πόσο εγγύηση έχει η απο ποίον έχει τι καλύπτει. Δεν νομίζω ότι έχω άδικο.

Για τον φίλο που αγόρασε απο το stock του υπενθυμίζω ότι πιθανόν επειδή τους τα έπρηξε στην ALMAN η στην ACER η όπου αλλού κάλεσε για αυτό του το αλλάξανε. Τα παραπάνω τα ξέρω πολύ καλά γιατί το τεχνικό κομμάτι είναι ο τομέας μου.
Κράξτεμε όσο θέλετε για αυτά που γράφω όσο και για τα ορθογραφικά μου.
Δεκτές όλες οι απορίες

CK (den eimai o parapanw anonimos)

Ανώνυμος είπε...

Καλως η κακος το πλαισιο δε μπορει να κανει αντικατασταση σε Acer γιατι πολι απλα η πολιτικη της Acer ειναι αυτη που δεν κανει την αντικατασταση(DOA)Το πλαισιο δεν ευθυνετε για αυτο..οσο για το στοκ χαουζ εκει ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα.εκει μπορουνε να σου κοψουνε πιστοτικο γιατι ειναι προιοντα που ειχανε προβλημα επισκευασμενα και με περιορισμενη εγγηση.

Ανώνυμος είπε...

Το όνομά μου είναι Στάμος (stamos@gmail.com) και ...

Δεν έχω ξαναδιαβάσει τόσο μεγάλες και πολλές ανακρίβειες! Ο Ανώνυμος προφανώς είναι πωλητής που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και σκέφτεται ακριβώς όπως θέλουν τα καταστήματα που βλέπουν τον πελάτη σαν εχθρό. Το χειρότερο είναι ότι το ίδιο κάνουν και μερικοί πελάτες στον εαυτό τους... αναρωτιούναι όχι ποιά είναι τα δικαιώματά τους αλλά ποιά είναι η χειρότερη περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τελικά δέχονται οτιδήποτε αν ο πωλητής είναι αρκετά θρασύς.
Ο νόμος είναι σαφέστατος και υποχρεωτικότατος...
Σε περίπτωση ελαττώματος ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας:
Επισκευή ή Αντικατάσταση ή τα Χρήματά σας πίσω, στο χώρο που έγινε η αγορά, και μάλιστα με δική σας και μόνο επιλογή και μέχρι να περάσουν 2 χρόνια από την αγορά.
Ούτε πιστωτικά, ούτε ταξίδια ή τηλέφωνα σε αντιπροσωπείες ή άλλους συνεργάτες, ούτε DOA, ούτε εγγυήσεις εταιριών που περιορίζουν, ενώ το μόνο που έχουν δικαίωμα να κάνουν, είναι να επαυξάνουν, τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Εξασφαλίστε μια απόδειξη ότι ζητήσατε ένα από τα παραπάνω δικαιώματα με φαξ, μάρτυρες, εξώδικο, κλπ και μην ρωτάτε τον πωλητή ποιά είναι τα δικαιώματά σας. Για ακριβά προϊόντα τηλεφωνήστε σε ένα δικηγόρο (για εξώδικο), για φτηνά στείλετε φαξ ή πάρτε μια προφορική απάντηση και το όνομα του υπεύθυνου του καταστήματος μπροστά σε δικούς σας μάρτυρες. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε και στο Συνήγορο του Καταναλωτή ή σε Ενώσεις Καταναλωτών.
Αλλά ο μόνος τελικά τρόπος για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο είναι, κάθε φορά, εκτός από την άσκηση των δικαιωμάτων σας, να ζητάτε αποζημίωση για την παραμικρή ταλαιπωρία που έχεται υποστεί παράνομα.

ΥΓ.
πιστεύω ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι αν όχι το μοναδικό, από τα καλύτερα καταστήματα στο είδος του και ο μόνος λόγος που συμβαίνουν αυτά είναι η υποχωρητικότητα των αγοραστών. Θα προτιμούσα να υπάρχουν περισσότερα και μικρότερα καταστήματα αλλά η χώρα μας είναι μάλλον μικρή και καταδικασμένη να εκβιάζεται από μονοπώλια. Πάντως αν το ΠΛΑΙΣΙΟ σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των πελατών του, πολύ γρήγορα θα του το αναγνωρίσουν και θα βελτιώσει τη θέση του στην αγορά.

Στάμος

Ανώνυμος είπε...

την περασμενη βδομαδα εκανα παραγγελεια στο πλαισιο ενα ρουτερ "οπως αποδειχτηκε"!!εγω ομως το ηθελα μοντεμ-ρουτερ κ αφου ειχα καποιες αμφιβολειες ειπα να ρωτησω σχετικα με αφτο εναν υπευθυνο σε τετοια ζητηματα μεσω τηλεφώνου.αυτος μου απαντησε καταφατικα πως δεν χρειαζόταν μοντεμ με αυτην την σησκευη.ετσι το παραγγειλα αμεσως αφου με "σιγουρεψε" ενας .!!τελικα μολις πειρα τη συσκευη κ διαβασα τις οδηγιες καταλαβα το "επιπεδο"γνωσεων των ειδικων που εχουν.η συσκευη χρειαζοταν κ μοντεμ.τελος...σε τεχνικα θεματα ειναι αναξιοπιστοι.κ μαλλον δεν κανουν σωστα τη δουλεια τους σαν μια απο τις μεγαλητερες εταιρειες στην ελλαδα.δεν εχω κατι αλλο να πω παρα αισχος!!

Ανώνυμος είπε...

epitopou tin astinomia kai sto dieytinti na deis gia pote tha sto allaxi

Ανώνυμος είπε...

θελω να εκφρασω την ανικανοτητα του καταστηματος ''πλαισιο'' να αναλαβει τισ ευθυνες του απεναντι σε ενα laptop turbo x maestro mn το οποιο εχει ερθει 6 φορες για φτιαξιμο και ακομα δεν μας το αντικαταστουν.Ειχαμε ζητησει αποκατασταση απο την πρωτη φορα. Το αιτημα ομως δεν αιγινε αποδεκτο.

Δημοσίευση σχολίου