.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Τερματισμός ή Αναστολή λειτουργίας;

Φίλος αναρωτιέται αν είναι προτιμότερο να βάζει τον φορητό του σε Αναστολή Λειτουργίας αντί να τον σβήνει εντελώς. Η σημαντικότερη διαφορά της αναστολής σε σχέση με τον τερματισμό είναι πως στον τερματισμό ο υπολογιστής σβήνει εντελώς, δηλαδή σταματάει η παροχή ρεύματος. Στην αναστολή λειτουργίας δε χρειάζεται να σώσουμε καμία εργασία, την βέβαια οποία μπορούμε να συνεχίσουμε από το σημείο που την αφήσαμε.

Μπορούμε δηλαδή να δουλέψουμε σε ένα αρχείο του Word, να κάνουμε αναστολή λειτουργίας, να σβήσει ο υπολογιστής και όταν τον ξανανοίξουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το σημείο που είχαμε σταματήσει. Τα παράθυρα του προγράμματος θα είναι ανοιχτά και όποιες σελίδες είχαμε ανοίξει στο Internet θα παραμένουν εκεί.

Στην αναστολή λειτουργίας ο υπολογιστής φαίνεται μεν ότι σβήνει, αλλά στην ουσία δέχεται μια ελάχιστη τάση ώστε να διατηρεί τα δεδομένα στη μνήμη για να μη χαθούν. Στην περίπτωση των φορητών, αν τον έχουμε αφήσει μόνο με τη μπαταρία, παίρνει αυτή την ελάχιστη τάση από τη μπαταρία. Αν αυτή εξαντληθεί, τότε αυτόματα όλες οι εργασίες αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο και ο φορητός σβήνει.

Καλό πάντως θα ήταν να σβήνουμε τον υπολογιστή μας αν δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουμε για κάποιες ώρες. Και βέβαια, καλό θα ήταν να τον σβήνουμε μια στο τόσο για να ξεκουράζεται και αυτός λίγο. Μην ξεχνάμε ότι διαθέτουμε προσωπικό υπολογιστή και όχι Server για να τον αφήνουμε συνέχεια αναμμένο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε το PC μας συνέχεια αναμένο για τον Χ,Ψ λόγο.

1 σχόλια:

admin είπε...

τελειάα!! πολύ καλό το blog!

Δημοσίευση σχολίου