.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Απομακρυσμένη βοήθεια : Ο από μηχανής ... βοηθός

Είναι βράδυ, είστε μόνος/η στο σπίτι και κάθεστε και χαζεύετε στο Internet. Προσπαθείτε να δείτε ένα βίντεο στο Youtube και αντιλαμβάνεστε πως όλα τα βίντεο αρνούνται πεισματικά να παίξουν! Το ψάχνετε, το ξαναψάχνετε, τίποτα. Ξέρετε πως το ανιψάκι σας, που είναι 20 χρόνια μικρότερο αλλά γνωρίζει υπολογιστές καλύτερα από, είναι online στο MSN και παίζει Hallo με τους φίλους του. Το να του ζητήσετε να σας δώσει συμβουλές είναι δώρον άδωρο γιατί πρώτον δε θα καταλάβετε τι θα σας πει και δεύτερον βαριέστε να το ψάξετε άλλο. Τι κάνετε λοιπόν; Ενεργοποιείτε την απομακρυσμένη βοήθεια και "στέλνετε" το PC σας εικονικά στο ανιψάκι για να το φτιάξει!

Στην ουσία δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να δώσετε στον μικρό Remote Desktop , δηλαδή να του επιτρέψετε να βλέπει την επιφάνεια εργασίας σας από το δικό του PC. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να τσεκάρει πράγματα που εσείς δεν ξέρετε και να σας βοηθήσει να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Για να χρησιμοποιήσετε την απομακρυσμένη βοήθεια θα πρέπει πρώτον να είστε συνδεδεμένοι στο Internet και δεύτερον να είστε μέσα στο Windows Messenger (το δεύτερο ούτως ή άλλως θα γίνει). Μπορείτε και μέσω mail να ζητήσετε βοήθεια, αλλά πιο άμεσο και πιο απλό είναι το Messenger.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε "Έναρξη" ("Start") και να κάνετε κλικ στη "Κέντρο Βοήθειας και Υποστήριξη" ("Help and Support"). Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, στα δεξιά του παραθύρου που ανοίγει υπάρχει η επιλογή "Προσκαλέστε ένα φίλο να συνδεθεί στον υπολογιστή σας με την απομακρυσμένη βοήθεια".




Αφού κάνετε κλικ πάνω σε αυτή την επιλογή θα εμφανιστεί άλλο παράθυρο , στα δεξιά του οποίου υπάρχει η επιλογή "Προσκαλέστε κάποιον να σας βοηθήσει" ("Invite someone to help you"). Κάνοντας κλικ εκεί βλέπετε τις δύο επιλογές που αναφέραμε πιο πριν, δηλαδή να προσκαλέστε κάποιον μέσω του Windows Messenger ή μέσω e-mail. Ας επιλέξουμε το πρώτο. Αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο windows messenger πατάμε το κουμπί σύνδεσης και συνδεόμαστε. (πιθανότατα να λειτουργεί και με το live messenger αλλά δεν το έχουμε δοκιμάσει). Λογικό είναι πως για να μπείτε στο Windows Messenger θα πρέπει να έχετε ήδη κάποιο λογαριασμό και το άτομο στο οποίο θα ζητήσετε βοήθεια θα βρίσκεται στις επαφές σας.

Μπαίνετε λοιπόν στον messenger, βρίσκετε το άτομο αυτό και τον προσκαλείτε να σας βοηθήσει. Αφού του επιτρέψετε να το κάνει, μπορεί πλέον να βλέπει την επιφάνεια εργασίας σας και να δουλέψει πάνω στο PC σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω chat. Αυτό ήταν! Αφήστε τον να δουλέψει και αν δεν το φτιάξει πείτε του την άλλη μέρα ότι κάτι έκανε και σας χάλασε το PC για να έρθει τελικά στο σπίτι :)


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αν έχετε ενεργοποιημένο το Windows Firewall , η απομακρυσμένη βοήθεια θα ανοίξει προσωρινά κάποιες πόρτες.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο firewall , πιθανόν να χρειαστεί είτε να το απενεργοποιήσετε είτε να ανοίξετε εσείς κάποιες πόρτες.

Υπάρχει περίπτωση να μη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απομακρυσμένη βοήθεια επειδή αυτή είναι απενεργοποιημένη. Για να την ενεργοποιήσετε κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") και επιλέξτε "Ιδιότητες" ("Properties"). Στο παράθυρο που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Απομακρυσμένη Σύνδεση" ("Remote") και τσεκάρουμε το πρώτο κουτάκι που μας επιτρέπει να στέλνουμε προσκλήσεις για απομακρυσμένη βοήθεια.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό! Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου