.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Συμμαζέψτε λίγο τις φωτογραφίες σας ρε παιδιά!!!

Το παρακάτω κολπάκι το δοκιμάσαμε σε αρχεία φωτογραφιών και το προτείνουμε στην περίπτωση που έχετε έναν φάκελο με σκόρπιες φωτογραφίες από την κάμερα και θέλετε λίγο να τις συμμαζέψετε. Έστω λοιπόν ότι έχουμε έναν φάκελο με φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν το καλοκαίρι σε 2 νησιά. Στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά. Επειδή όμως εμείς πηγαινοερχόμασταν στα 2 νησιά, οι φωτογραφίες μέσα στον φάκελο είναι σκόρπιες και πρέπει να τις ξεχωρίσουμε για να μπουν σε μια σειρά.

Θέλουμε δηλαδή να ανοίγουμε τον φάκελο και να εμφανίζονται από πάνω προς τα κάτω όλες οι φωτό της Ζακύνθου και όλες οι φωτό της Κεφαλονιάς. Ένας τρόπος είναι να τις ξεχωρίσουμε και να τις αποθηκεύσουμε σε ξεχωριστούς φακέλους. Εμείς όμως δεν θέλουμε αυτό τον τρόπο!

Κάνουμε το εξής: Ανοίγουμε τον φάκελο και όλες τις φωτογραφίες της Ζακύνθου. Επειδή είναι σκόρπιες μέσα στον φάκελο, κρατάμε το πλήκτρο Ctrl πατημένο και κάνουμε κλικ κάθε φωτογραφία της Ζακύνθου μέχρι να τις επιλέξουμε όλες. Αφού τις έχουμε τσεκαρισμένες, πάμε στο μενού "Αρχείο" ("File")και επιλέγουμε "Μετονομασία" ("Rename"). Στην τελευταία φωτό που τσεκάραμε θα δούμε ότι μπορούμε να πάμε να γράψουμε ο,τι θέλουμε. Εκεί λοιπόν γράφουμε Zakynthos και πατάμε Enter. Αυτόματα βλέπουμε ότι και οι υπόλοιπες φωτό παίρνουν το όνομα Zakynthos1 , Zakynthos2 , Zakynthos3 κοκ. Αντίστοιχα , κάνουμε το ίδιο και για τις φωτό της Κεφαλονιάς. Έτσι λοιπόν, όταν ξαναμπούμε στον φάκελο θα εμφανίζονται όλες οι φωτό ομαδοποιημένες.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν στο όνομα του αρχείου υπάρχει και η επέκταση, δηλαδή αν οι φωτογραφίες έχουν όνομα ακολουθούμενο από την κατάληξη .jpg , στη μετονομασία πρέπει να γράψουμε και την κατάληξη. Δηλαδή θα πρέπει να γράψουμε Zakynthos.jpg Αν δεν υπάρχει η κατάληξη τότε δε χρειάζεται να το κάνουμε αυτό.

Το κόλπο αυτό ισχύει για όλα τα αρχεία, αρκεί να είναι το ίδιου τύπου. Δηλαδή να είναι όλα αρχεία Word, αρχεία εικόνων κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου