.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Όταν μπαίνω σε ασφαλή λειτουργία η οθόνη είναι μαύρη

Στο θέμα για το πώς μπαίνουμε σε ασφαλή λειτουργία, ένας φίλος απάντησε και είπε πως ενώ ήταν σε ασφαλή λειτουργία , άλλαξε το screen refresh rate και το έβαλε πιο πάνω από τα 60 Hz που του είχαν συστήσει από το Πλαίσιο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να του εμφανίζεται μαύρη οθόνη ακόμα και όταν έμπαινε μέσω Ασφαλούς λειτουργίας.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι το εξής: Στο μενού της ασφαλούς λειτουργίας υπάρχει και η επιλογή Ενεργοποίηση κατάστασης λειτουργίας VGA. Επέλεξε αυτό και πιθανότατα να μπορέσεις να δεις όσα χρειάζεσαι για να αλλάξεις ρυθμίσεις. Αν βλέπεις την επιφάνει εργασίας, μπές στις ιδιότητες οθόνης και άλλαξε καταρχάς την ανάλυση και μετά βάλε τα 60 Hz.

Το ύποπτο είναι πως ο φίλος ανέφερε πως αφού επιλέξει ασφαλή λειτουργία η οθόνη παραμένει μαύρη με έναν κέρσορα να αναβοσβήνει και να ζητάει CD των Windows. Για κάνε αυτό που σου είπαμε και αν δεν πετύχει, εξήγησέ μας ακριβώς τι συμβαίνει.

2 σχόλια:

PC HANDS είπε...

Ο φίλος απάντησε στο άλλο θέμα και είπε:


Ενεργοποίηση κατάστασης λειτουργίας VGAΜπες εκεί, άλλαξε καταρχάς την ανάλυση στη μικρότερη δυνατή και μετά βάλε τα 60Hz.Λοιπον Μπήκα εκεί ,αλλά με βγάζει πάλη στο ίδιο σημείο .Δηλαδή Σήμα έκτος ορίων ,δεν με αφήνει να μπω.CD Δεν μου ζητάει ,εγώ λέω μήπως χρειάζεται . Με την επανεκκίνηση μου βγαίνει πρώτα η καρτέλα με τα dvd kai cd το παρακάμπτω συνεχίσω το f8 με πάει στις επιλογές ασφαλής λειτουργίες κ.λ.π πατάω ασφαλής λειτουργίες και κατεβάζει ένα σορό περίεργα και μετά έχω μαύρη οθόνη και μια παύλα να αναβοσβήνει δεξιά επάνω γωνία .και περιμένω πόσο να περιμένω !! 10 λεπτά περίμενα αλλά τίποτα. Ξανά επανεκκίνηση .

PC HANDS είπε...

Τα περίεργα που βγάζει αφού πατήσεις ασφαλή λειτουργία είναι φυσιολογικά.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι ο κέρσορας που αναβοσβήνει και περιμένεις για ώρα χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Κανονικά σε safe mode θα έπρεπε να σε βάλει ο,τι και αν ισχύει με την ανάλυση επειδή στην ασφαλή λειτουργία φορτώνει τα απολύτως βασικά.

Κάνε το εξής:

Στο μενού της ασφαλούς λειτουργίας επέλεξε Τελευταίες γνωστές και σωστές ρυθμίσεις μήπως και επαναφέρεις το σύστημα σε προηγούμενη κατάσταση φυσιολογικής λειτουργίας.

Αν δεν πετύχει ούτε αυτό... μάλλον θα πρέπει να ανοίξεις το κουτί. Στη θέση σου θα το ανοίγαμε, θα βγάζαμε την κάρτα γραφικών και θα την ξαναβάζαμε μπας και έχει φάει κανά κόλλημα και συνέλθει. Αν η κάρτα σου είναι Onboard, μπες στο bios και απενεργοποίησέ την και μετά ξανα-ενεργοποίησέ την. Αν είσαι τυχερός και έχεις ΚΑΙ onboard κάρτα, βάλε το καλώδιο της οθόνης στην onboard κάρτα και κάνε απεγκατάσταση την άλλη.

Περιμένουμε νεότερα

Δημοσίευση σχολίου