.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς βάζουμε το "διαβάστε περισσότερα" στα θέματα του blog μας;

Αφού επαναφέραμε το blog μας στην αρχική του μορφή μετά το λάθος που κάναμε, ήρθε η ώρα να ποστάρουμε θέματα. Αναγνώστης ζήτησε να μάθει πώς θα προσθέσει την επιλογή "διαβάστε περισσότερα" στο blog του. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά δε γνωρίζουμε αν ισχύει σε blogs πέραν εκείνων της google. Για να δούμε λοιπόν πώς γίνεται:

Αφού έχουμε κάνει login πατάμε "Προσαρμογή" για να πάμε να επεξεργαστούμε το blog. Κάνουμε κλικ στην καρτέλα και επιλέγουμε "Διάταξη""Επεξεργασία HTML". Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε backup το υπάρχον πρότυπό μας. Κάνουμε κλικ εκεί που λέει "Λήψη πλήρους προτύπου" και αποθηκεύουμε το πρότυπο για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην πορεία.

Αφού αποθηκεύσουμε το πρότυπο συνεχίζουμε με την Επεξεργασία Προτύπου. Κάτω δεξιά απο τον τίτλο και εκεί που δείχνει το δεύτερο βελάκι της παρακάτω εικόνας υπάρχει η Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων. Τσεκάρουμε το κουτάκι ώστε να εμφανίζονται όλες οι παράμετροι του προτύπου μας.




Κάνουμε ένα κλικ μέσα στο χώρο που είναι γραμμένος ο κώδικας και πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl και F για να κάνουμε αναζήτηση. Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογούμε ]]> και κάνουμε αναζήτηση. Αφού το βρούμε, κάνουμε κλικ ακριβώς μετά το b:skin> και πατάμε 2 φορές Enter για να αλλάξουμε γραμμή (όπως ακριβώς στην εικόνα). Αφού αλλάξουμε γραμμή κάνουμε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα:





Μετά από αυτό κάνουμε αποθήκευση προτύπου και συνεχίζουμε. Θυμηθείτε, πρέπει να έχουμε τσεκαρισμένη την Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων! Ξαναπατάμε τα πλήκτρα Ctrl και F και αυτή τη φορά κάνουμε αναζήτηση το data:post.body/> Αφού το βρούμε, πατάμε πάλι Enter μετά το body/> για να αλλάξουμε γραμμή. Αφού αλλάξουμε γραμμή κάνουμε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα:





Μετά την επικόλληση το πρότυπό μας σε αυτό το σημείο πρέπει να μοιάζει με αυτό της παρακάτω εικόνας.





Αυτό ήταν! Αποθηκεύουμε ξανά το πρότυπό μας και πάμε για το τελευταίο βήμα. Φεύγουμε απο την Επεξεργασία HTML και γενικά απο τη Διάταξη και πηγαίνουμε στις "Ρυθμίσεις". Εκεί επιλέγουμε την καρτέλα "Διαμόρφωση" και πηγαίνουμε στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας στο "Πρότυπο Ανάρτησης". Μέσα στο πλαίσιο αυτό κάνουμε επικόλληση τις παρακάτω δύο γραμμές.



Κάνουμε αποθήκευση των ρυθμίσεων και τελειώσαμε. Πλέον στα θέματά μας θα υπάρχει η επιλογή "Διαβάστε περισσότερα". Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουμε. Όταν πάμε να δημιουργήσουμε κάποιο καινούριο θέμα, και αφού επιλέξουμε να κάνουμε επεξεργασία Html, θα δούμε να είναι γραμμένες οι δύο τελευταίες γραμμές που προσθέσαμε πριν. Οτιδήποτε γράψουμε πριν το span class="fullpost θα φαίνεται πριν το "Διαβάστε περισσότερα" . Ότι γράψουμε ανάμεσα στο span class="fullpost και στο span , θα φαίνεται μαζί με το πρώτο κείμενο αφού κάνουμε κλικ στο διαβάστε περισσότερα.


ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Επειδή ξέρουμε πως είναι λίγο παλούκι να κάθεστε και να γράφετε τον κώδικα απο τις εικόνες που βάλαμε, μπείτε στη σελίδα αυτή και κάντε τον copy. Απλά να θυμάστε πως στη δεύτερη επικόλληση που αναφέραμε, όπου γράφει "Read more on this Article" , εμείς το αλλάξαμε και το κάναμε "Διαβάστε περισσότερα". Και εμείς από εκεί το πείραμε και το αντιγράψαμε.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε κάπως και να μη σας μπερδέψαμε περισσότερο...

16 σχόλια:

Unknown είπε...

ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

gadgets-gr.blogspot.com είπε...

φιλαρακια σας ευχαριστω ! εγω σας εστειλα χτες.θα προσπαθεισω να βοηθησω το εργο σας με απαντησεις οσον το joomla και το wordpress που ασχολουμε!

blog [ περιοδου κατασκευης ]: gadgets-gr.blogspot.com

PC HANDS είπε...

Εμείς σας ευχαριστούμε παιδιά.

Panos είπε...

mbravo re mages.. exw diavasei polla post k eiste palikaria!!!! euxomai kali sunexeia,idees k eyxereia logou. apo asx3tos

Panos είπε...

mpravo re mages eiste palikaria!! euxomai kali sunexeia,idees k eyxereia logou. -- asx3tos--

Unknown είπε...

mia shmeiwsh n kanw egw oti an allaxeis to skin apo thn selida to 1o meros ths epikollhshs xanetai kai prepei n epanalhu8ei!

kala-nea.gr είπε...

μου λύσατε τα χέρια, ευχαριστώ

Naxos Fan είπε...

Ευχαριστώ κάνετε καλή δουλειά μπράβο!!!

Greki είπε...

Πολύ καλό. Το δοκίμασα και δουλεύει άψογα. Thanks

hamstereli είπε...

Ειστε μεσ'το μυαλο μου αυτο ηθελα χιλια ευχαριστω!!

katia είπε...

παιδια σωστε με!!!εχω φάει τον κόσμο και δεν μπορώ να βρω πώς θα βάλω στο blog μου ένα πλαίσιο για δημοσίευση σχολίου όπως το δικό σας?
katia

Μάκης Χατζόπουλος είπε...

Εμένα γιατί δεν λειτουργεί;; Νομίζω ότι το πράττω ευλαβικά τα βήματα όπως τα περιγράφετε... Απογοητεύτηκα και την θέλω αυτή την εντολή! Καμία βοήθεια;;;

Χρήστος -Κώστας είπε...

Στίς αναρτήσεις νέων σελίδων υπάρχει, αλλά δεν μπορώ να το βγάλω όταν δεν χρειάζεται

mtd είπε...

re paidia to ekana mou bgazei to pathste gia sunexeia edw ( etsi to ebala) alla kati ginetai la8os me to teleutaio kommati ekei pou prepei na baleis ena meros tou ar8rou prin to full post kai olo to kommati anamesa se fullpost kai span! ti kanw la8os? meta mou bgazei to ar8ro pali oloklhro kai to ''pathste gia sunexeia edw'' sto telos tou ar8rou alla den ''spaei to ar8ro sta 2!! kamia boh8eia?

Nikos_G είπε...

παιδια καλησπερα.τα εκανα ακριβως οπως ειπατε κ εγιναν.μονο που το διαβαστε περισσοτερα εμφανιζεται στο τελος αφου προηγηθει ολο το κειμενο.πειτε μου τι να κανω?

Δημοσίευση σχολίου