.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Όταν βάζω ένα δισκάκι στο CD δεν θέλω να ανοίγει αυτόματα

Τα πράγματα είναι απλά. Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι θα "παίξουμε" με τη registry, που σημαίνει πως αν κάνετε κανά λάθος και χαλάσει κάτι , μη μας βρίζετε... Λοιπόν, πατάμε "Έναρξη" ("Start"), "Εκτέλεση" ("Run"), πληκτρολογούμε regedit και πατάμε Enter...

Ανοίγει ένα παράθυρο όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα. Θα πρέπει εμείς να πατάμε τα + για να ανοίξουμε το κατάλληλο δέντρο. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom






Κάνουμε αριστερό κλικ επάνω στον φάκελο Cdrom και βρίσκουμε στα δεξιά την επιλογή AutoRun. Κάνουμε διπλό κλικ επάνω της και αλλάζουμε την τιμή από 1 σε 0. Αυτό ήταν! Κλείνουμε το παράθυρο, κάνουμε επανεκκίνηση και πλέον το Autorun δε θα λειτουργεί.

Αντίστοιχα, αν κάποια στιγμή πάψει ξαφνικά να λειτουργεί η αυτόματη εκτέλεση στο cd μας, πιθανόν η τιμή αυτή να άλλαξε από 1 σε 0, οπότε θα πρέπει να την ξανακάνουμε 1.


1 σχόλια:

predator είπε...

Επισης ενας αλλος τροπος ειναι οταν βαζουμε
το cd/dvd μεσα,παταμε και κραταμε το shift
μεχρι να το διαβασει(δεν θα το τρεξει).
Ετσι μπορουμε να επιλεγουμε σε ποια θελουμε
να ανοιγει αυτοματα και σε ποια οχι.

Δημοσίευση σχολίου