.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Μπορώ να γράψω σε ένα CD χωρίς να χρησιμοποιήσω αντιγραφικό πρόγραμμα;

Η απάντηση είναι πως ναι , αρκεί βέβαια να έχετε στον υπολογιστή σας συσκευή εγγραφής. Ο τρόπος που πάμε και το κάνουμε είναι πολύ απλός. Καταρχάς, για να κάνουμε συμμαζεμένη δουλειά, καλό θα ήταν όλα τα αρχεία που θέλουμε να αντιγράψουμε σε CD να τα βάλουμε σε έναν φάκελο για να μην τα ψάχνουμε από δω και από κει. Έστω λοιπόν ότι έχουμε βάλει όλα μας τα αρχεία σε έναν φάκελο που τον έχουμε ονομάσει TEST.

Αφού μπούμε στον φάκελο, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε όλα τα αρχεία πατώντας τα πλήκτρα Ctrl και A. Έχοντας επιλεγμένα τα αρχεία που θέλουμε να βάλουμε στο CD, πηγαίνουμε στο μενού "Αρχείο" ("File") , "Αποστολή προς" ("Send to") και επιλέγουμε τη συσκευή του CD. Αφού επιλέξουμε το CD, βλέπουμε για λίγο μια "μπάρα" να γεμίζει και όταν τελειώσει εμφανίζεται ένα εικονίδιο κάτω δεξιά (δίπλα στην ώρα) που μας ενημερώνει ότι έχουμε αρχεία προς εγγραφή.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") και διπλό κλικ στο CD. Όταν μπούμε μέσα στο CD βλέπουμε με αχνά εικονίδια τα αρχεία που προορίζονται προς εγγραφή. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να πάμε στο μενού "Αρχείο" ("File") και να επιλέξουμε "Εγγραφή αυτών των αρχείων σε CD" ("Write these files to CD"). Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, την παραπάνω κίνηση μπορούμε να την κάνουμε και από την αριστερή κάθετη στήλη όπως δείχνουμε με το βελάκι.




Αμέσως μόλις κάνουμε την προηγούμενη επιλογή , εμφανίζεται ο "Οδηγός Εγγραφής σε CD" ("CD Writing Wizard"). Στη μέση του παραθύρου μπορούμε να γράψουμε το όνομα που θέλουμε να έχει το CD και πατάμε "Επόμενο". Η διαδικασία εγγραφής ξεκινάει και εμφανίζεται πάλι μια "μπάρα" που μας δείχνει την πρόοδο της εγγραφής. Όταν τελειώσει η εγγραφή, το πορτάκι του CD ανοίγει αυτόματα και παίρνουμε το δισκάκι, ενώ στο παράθυρο του Οδηγού Εγγραφής πατάμε "Τέλος" ("Finish"). Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τα τρία στάδια του Οδηγού Εγγραφής. Η πίσω πίσω εικόνα είναι το αρχικό στάδιο.




TIPS!!!

1) Σε περίπτωση που τα προς εγγραφή αρχεία (αυτά που φαίνονται με αχνά εικονίδια) δεν θέλουμε τελικά να τα γράψουμε, απλά τα επιλέγουμε και τα διαγράφουμε.

2) Για να γίνει η εγγραφή θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 700ΜΒ ελεύθερα στο δίσκο μας.

3) Αν τα αρχεία δε χωράνε στο CD , θα ειδοποιηθούμε με το αντίστοιχο μήνυμα.

4) Αφού τελειώσει η εγγραφή, καλό είναι να ξαναβάλουμε μέσα το δισκάκι και να δούμε αν τα αρχεία όντως γράφτηκαν.


Αυτά! Να λοιπόν που μερικές φορές δε χρειαζόμαστε καν αντιγραφικά προγράμματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου