.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Το άσχετο θέμα της ημέρας: Καταγγελία για Goodys

Το θέμα είναι άσχετο με υπολογιστές, αφού όμως διαθέτουμε το βήμα και επειδή συνέβη σε εμάς, θα το αναφέρουμε και εσείς κρίνετε αν έχουμε δίκιο ή άδικο...

Εχθές το απόγευμα αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στα Goodys της Ομόνοιας, μιας και έτυχε να περνάμε από εκεί λόγω δουλειάς. Μπήκαμε λοιπόν μέσα και πήγαμε να παραγγείλουμε. Το γεγονός ότι τόσο ο υπεύθυνος του καταστήματος όσο και οι εργαζόμενοι ήταν αλλοδαποί δε μας ξάφνιασε, ωστόσο μας έκανε να διατηρούμε μια επιφυλακτικότητα για την ποιότητα της υπηρεσίας...

Κάποια στιγμή παρατηρήσαμε ότι κανένα από τα άτομα που έφτιαχναν τα φαγητά μας (club sandwich) δεν φορούσε γάντια και έπιαναν όλα τα υλικά με τα χέρια τους!!! Στην ερώτησή μας στην κοπέλα που έπαιρνε παραγγελίες (αγενέστατο το ύφος της) γιατί δεν φοράνε γάντια, εκείνη είπε πολύ απλά "τα χέρια τους είναι καθαρά"!!! Αφού επιμείναμε και είπαμε ότι ο κανονισμός λέει πως πρέπει να φοράνε γάντια, εκείνη πάλι με ύφος ειρωνικό φώναξε τον υπεύθυνο του καταστήματος. Όταν ήρθε ο υπεύθυνος και αρχίσαμε πάλι τις ίδιες ερωτήσεις, αυτός μάσαγε τα λόγια του και έλεγε πως τώρα δεν τα φοράνε και πως τα ξέχασαν κλπ κλπ, ενώ ήταν πασιφανές πως τα γάντια δεν τα είχαν φορέσει ούτε πριν μπούμε εμείς στο μαγαζί!!!

Και ρωτάμε εμείς οι ηλίθιοι καταναλωτές!!! Έλεγχος δεν υπάρχει; Μάλλον, δεν είναι ερώτηση, είναι διαπίστωση! Έλεγχος δεν υπάρχει!!! Η εταιρία Goodys δεν ενδιαφέρεται για παρόμοιες καταγγελίες; Μας έχει πρήξει τα ούμπαλα ότι χρησιμοποιεί μόνο παρθένο ελαιόλαδο και αγνά υλικά, αλλά τι να το κάνουμε αν πάνω στο ελαιόλαδο κάθονται τα κωλοβακτιρίδια του κάθε άπλυτου εργαζόμενου;

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως κάθε εταιρία κοιτάει την πάρτη της και πως όλα αυτά περί αγνών υλικών είναι ένα επικοινωνιακό τρικ! Ακούστε όμως εσείς εκεί... Επειδή στην παρέα ήταν και έγκυος κοπέλα, αν τυχόν πάθαινε οτιδήποτε, μαύρο Πάσχα θα κάνατε όλοι σας!


Εμείς αποφασίσαμε να μην ξαναπάμε στα Goodys επειδή άλλο είναι να το διαβάζεις και άλλο να τα βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Και αν έχουν τα άντερα οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της εταιρίας, ας απαντήσουν!


Καλά, για το χάλι της περιοχής τι να πούμε ρε παιδιά. Έχουμε φτάσει σε σημείο εμείς οι νεότεροι να "νοσταλγούμε" εποχές που ούτε καν τις προλάβαμε...



15 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Ήρθα εδώ από link στο "Τρωκτικό". Ωραίο blog!
Για την ουσία της ανάρτησης, περιττό να σας πω ότι είμαι μαζί σας. Όλες οι "αλυσίδες", εγχώριες και πολυεθνικές μας έχουνε γραμμένους Είναι "in" και έχουνε στυλάκι "άμα σ' αρέσει". Είναι βέβαιοι ότι δεν θα έχουν συνέπειες (ποιος τιμωρήθηκε ποτέ στην Ελλάδα;) και έχουν αποθρασυνθεί. Αν γίνονται αναρτήσεις-καταγγελίες σαν κι αυτή, δεν θ' αργήσει ο καιρός που θα τους στείλουμε στον έξω από δω. Οι καταναλωτές έχουμε τεράστια δύναμη. Όταν την καταλάβουμε και την εφαρμόσουμε, θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Ανώνυμος είπε...

Mε λενε νεοελληνα και δε θελω κωλοβακτηριδια στα φτηνο φαστ φουντ που παω γιατι
ειμαι μιμουαπτου.

Με λενε νεοελληνα και θελω να καταγγελω και τη σκατιλα που μυριζω στο δρομο στα μπλογκς για να παρω μερος στην ολικη απαξιωση της χωρας.Να ειμαι ενεργος πολιτης.

Ανώνυμος είπε...

ναι καλά..τα γάντια σας πείραξαν, το ότι πήγατε να φάτε σαβούρα αγνώστου προελεύσεως φτιαγμένα από πτώματα και λίπη δεν σας πείραξε....έγκυος κοπέλα και τρώει αυτά τα αποφάγια??? έχετε πάθει ούτως ή άλλως ανοσία από τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες που ταΐζουν τα πτώματα που τρώτε..μην αγχώνεστε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η τοποθέτηση σας πως επειδή οι εργαζόμενοι ήταν αλλοδαποί είχατε εξαρχής επιφυλακτικότητα για την ποιότητα των υπηρεσιών!Συγχαρητήρια για τον ρατσισμό σας!Συγγενείς δεν έχετε εσείς οι καταγγέλοντες,μετανάστες σε ξένες χώρες;Θα σου άρεσαν να είναι εξαρχής επιφυλακτικοί μαζί τους;Και για την ταμπακέρα τώρα γιατί η εισαγωγή σου ήταν το λιγότερο βλακώδης.Πρώτη φορά βλέπεις εσύ στο συγκεκριμένο ταχυφαγείο αλλά και σε άλλα να γίνεται η προετοιμασία του φαγητού με γυμνά χέρια;Εβαλες ποτέ χέρι στον Ελληναρά σουβλατζή της γειτονιάς σου να τυλίγει το σουβλακάκι σου με το γάντι;Η μήπως στα ρεστοράντ του Κολωνακίου έχεις απευθείας εικόνα του τι γίνεται στην κουζίνα;Να κάνεις καταγγελία για κάτι χειροπιαστό ναι,όχι όμως επειδή είναι μετανάστες οι υπάλληλοι.Κλείνοντας να επισημάνω πως παρόλο τις επιφυλάξεις σου για τους αλλοδαπούς υπαλλήλους και την προετοιμασία του φαγητού με γυμνά χέρια τα...περιδρομιάσατε χωρίς φόβο και πάθος το φαγητό και έχεις το θράσος να απειλείς κιόλας επειδή ο ένας από σας ήταν έγκυος!Και τα φάγατε και καουμποιλίκια από πάνω.Με κάτι τέτοιους σαν και σας πάει αυτή η χώρα κατά διαόλου!

Ανώνυμος είπε...

Για τον πούτσο ρατσιστές είσαστε τελικά

Ανώνυμος είπε...

+1 και στο καταστημα της Φλώρινας.

Ανώνυμος είπε...

vromiarides

PC HANDS είπε...

Προς τον ανώνυμο των 6:14.

Έχεις ακούσει την παροιμία, "όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι"? Αυτό ακριβώς ισχύει αγαπητέ μου και σε αυτή την περίπτωση. Όλα τα άλλα που λές τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια!

Αντί να κάτσεις να μιλήσεις για την καταγγελία, εσύ μιλάς για τα δικά σου. Δείχνουν στον χαζό το φεγγάρι και εκείνος κοιτάζει το δάχτυλο.

Και βέβαια υπάρχουν και Έλληνες βρωμιάρηδες, και βέβαια υπάρχουν Έλληνες που δεν πρέπει να του αποκαλούν επαγγελματίες.

Πείτε τίποτα για το θέμα και αφήστε τις παπαρολογίες. Άντε μπράβο που θα μα βγάλετε και ρατσιστές!

Ανώνυμος είπε...

Στην παπαρολογία είσαι πρώτος,όλα τα είπες χωρίς να πεις τίποτα,για υπουργείο είσαι.Θα σου κάνω τη χάρη όμως.

Είναι αυτονόητο πως θέματα περί υγείας και δημόσιας υγιεινής πρέπει να καταγγέλλονται και να προβάλλονται.

Εσύ βγάζεις από τη μύγα ξύγκι όμως και εθελοτυφλείς.Βάζεις την σκόνη κάτω από το χαλάκι και καμώνεσαι μετά πως έκανες και το καθήκον σου ως και καλά ως ενεργός πολίτης και κοιμάσαι και ήσυχος το βράδυ.

Πως είναι δυνατόν να λες πως δεν είσαι ρατσιστής όταν εξαρχής επισημαίνεις πως εξαιτίας του ότι ήταν αλλοδαποί υπάλληλοι στο μαγαζί ήσουν από την αρχή επιφυλακτικός για την ποιότητα;Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου αν ήταν Έλληνες οι υπάλληλοι φυσικά και θα σε ενοχλούσε που χειρίζονται το φαγητό με γυμνά χέρια αλλά εξ αρχής δεν θα ήσουν επιφυλακτικός.Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός...

Όπως ανέφεραν και άλλοι επισκέπτες,έγκυο γυναίκα εξ αρχής την πηγαίνετε σε ταχυφαγείο;Τόσο μυαλό έχετε εσείς άλλα τόσο έχει και αυτή...

Και το κερασάκι στην τούρτα.

Χειρίζονται τα φαγητά οι υπάλληλοι με τα χέρια.Δεκτόν,πολύ κακό.Εσείς τρώτε τα ούτως η άλλως αμφίβολης ποιότητας φαγητά και μετά διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας πως αν πάθετε τίποτα,μέρες του Πάσχα που είναι(λες και η μέρα παίζει ρόλο) θα πάτε να τα κάνετε και λίμπα.

Γεια σου ρε Νεοέλληνα,θα πάς πολύ μπροστά εσύ!

Ανώνυμος είπε...

σωστα ρε φιλε. προφανως οι ηλιθιοι νομιζουν πως απευθυνονται σε κρετινους!!
λες κ δε φτανει που ζουμε στο πιο διαλυμενο κ αναρχο δυτικο κρατος...
θα ειμαστε κ πληρεις ασφαλειας κ βεβαιοτητας
για το οτι οι 5-10 ΑΤΑ (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ) εκ των 3 εκατομμυριων εισρευσαντων τα τελευταια 15 χρονια στην ελλαδα απο καθε απιθανο μερος της ανατολιας κ της αφρικης...
εχουν ελεχθει υγειονομικα κ τυγχανουν καταλληλοι για εργασια σε καταστημα υγιονομικου ενδιαφεροντος.
παιδακια, antifa, παρτε τους εσεις στα σπιτια σας. Εκει στις βιλες σας στην Εκάλη ολο κ καποια θεση μαγειρα θα περισσευει..

PC HANDS είπε...

Θα σου απαντήσουμε φίλε των 8:32 και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά, γιατί θεωρούμε πως έχουμε να κάνουμε με έξυπνα άτομα και όχι με βλάκες.

Συμφωνα με την wikipedia Ο ρατσισμός (racism) είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου ν΄ αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ως υπέρτερη άλλων.Οι ρατσιστές πιστεύουν, σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών βάσει των οποίων και προσδιορίζουν αυτές σε ανώτερες και κατώτερες. Έτσι με την θεωρία αυτή υποστηρίζουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα (ανώτερα) εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν της ανώτερη από τις άλλες.Δε θα πούμε τα παρακάτω που λέει πως στις μέρες μας έχει χαθεί η έννοια και πως με το παραμικρό αποκαλούν κάποιον ρατσιστή (όπως έκανες εσύ και κάποιοι άλλοι).

Και σε ρωτάμε: Αν εμείς έχουμε πάει σε 10 μαγαζιά που έχουν προσωπικό αλλοδαπούς και στα δέκα συναντήσαμε κακές συνθήκες υγιεινής, μας δικαιολογείς στο να είμαστε επιφυλακτικοί την επόμενη φορά; Εσύ το ξέρεις το ότι πήγαμε; Πώς μας αποκαλείς ρατσιστές, αντί να κάτσεις και να ρωτήσεις γιατί είμαστε επιφυλακτικοί; Άρα δεν ξέρεις να συζητάς.

Δεύτερη ερώτηση: Αν ήμασταν όντως ρατσιστές, θα καθόμασταν ρε έξυπνε Έλληνα να φάμε εκεί; Όχι! Εμείς κάτσαμε όμως.

Τρίτον: Από ποιά μύγα πάμε να βγάλουμε ξύγκι; Όσοι έχουν μαγαζιά πρέπει να ελέγχονται ναι ή όχι; ΝΑΙ! Μας συνέβη κάτι και το καταγγείλαμε. Ποιά σκόνη βάλαμε κάτω από το χαλάκι; Τι άλλο έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;

Τέταρτον: Όταν η γυναίκα σου μείνει έγκυος και ζηλέψει μια φορά να φάει ένα κλαμπ σάντουιτς, πες της ότι δεν κάνει και μην την πας να φάει. Το να κάτσεις μια φορά στο τόσο να φας σε ταχυφαγείο δεν είναι μεμπτό ούτε επικίνδυνο. Και σε τελική ανάλυση, από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα μαγαζιά, είναι ελεύθερος ο καθένας να πάει και να φάει. Ρε μήπως είσαι ρατσιστής με τους ιδιοκτήτες ταχυφαγείων;;;

Και για να κλείσει το θέμα, σου ξαναλέμε πως αν ήμασταν ρατσιστές δε θα πηγαίναμε καθόλου. Εμείς απλά αναφέραμε πως είμαστε επιφυλακτικοί, κάτι που το είπες κι εσύ αλλά φαίνεται πως τα Ελληνικά είναι μια δύσκολη γλώσσα και χρειάζεται κόπο για να καταλάβει κανείς την πραγματική έννοια μιας πρότασης.

Αυτά. Σου αναγνωρίζουμε όμως και κάτι θετικό. Κατάλαβες ότι θα πάμε μπροστά. Σε αυτό έπεσες μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν καταλαβα τιποτα!

Ανώνυμος είπε...

Egw den katalaba tpt

Ανώνυμος είπε...

RE pedia t na leme tora emis i elines fteme pou mpasame ta alodapa stin xoramas giati se opia k xora na pas pou zoune elines exoune na poune ta kalitera,

K apo 8ema ka8ariotita Giati ipirksa proistamenos sta Goodys kapote, i entoles ine safestates na forane i ergazomeni panta ma panta gantia se oti k na kanoune,

Ala t na kanoume auta ta zoa den ixan pote tous politismo 8a apoktisoune tora? (den nomizo)
k ego prosopika giauton ton logo ixa apolisi arketo kosmo,,,

K to kalitero pou ixes na kanis file mou PC HANDS na zitouses ton diefinti tou katastimatos i na kanis tin katagkelia sou stin
http://www.vivartia.com/site/content.asp
K meta 8a evlepes pos 8a xanane tin 8esi tous auti i an8ropi (alodapi) tin doulitsa tous...

Emis fteme pou den ta leme....

Ανώνυμος είπε...

σε όλα τα ταξιδιωτικα γραφεία τοσο στην ελλαδα οσο και σε ολη την ευρωπη οταν πηγαινεις σε χωρες οπως της αφρικης και της ασιας σου διευκρινιζουν πως σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να φας φαγητο που παρασκευαζεται σε μαγαζια του δρομου και γενικως να εισαι πολυ προσεκτικος σε οτι τρως γιατι οι συνθηκες υγιεινης ειναι χαλια. δεν ειναι λοιπον πιστευω θεμα ρατσισμου απλα θεμα αλλης νοοτροπιας σε οτι αφορα το τι τρως και πως. και επειδη τυχαινει να εχω δουλεψει σε πολλα μαγαζια που οι λατζερηδες ηταν πακιστανοι ή ινδοι πολλες φορες ετρωγαν ψαρια που γυριζαν πισω πελατες. και οχι επειδη πεινουσαν γιατι ετρωγαν το ιδιο φαγητο προσωπικου οπως ολοι μας. απλα δεν εχουν το ιδιο θεμα σιχασιας να το πω? η αληθεια ειναι πως εχουν ενα μικρο θεμα υγιεινης αλλα το να πεις πως καποιος δεν πλενει τα χερια του σε κανει αυτοματως και ρατσιστη?

Δημοσίευση σχολίου