.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Αναζήτηση στο Google- Πρόβλημα με το drop down menu

Πολλοί από εμάς κάνοντας αναζήτηση μέσω Google έχουμε παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια πληκτρολόγησής μας εμφανίζονται διάφορα πιθανά αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα εργαλείο που έχει προσθέσει η Google για να κάνει την αναζήτησή μας πιο εύκολη. Υπάρχουν όμως δύο ειδών "θέματα" που δεν αρέσουν σε ορισμένους. Το πρώτο είναι πως δεν θέλουν να εμφανίζονται αυτά τα αποτελέσματα και το δεύτερο είναι πως σε μερικούς ενώ εμφανίζει τα πιθανά αποτελέσματα, εμφανίζει μόνο τα νούμερα και όχι το όνομα του στοιχείου (δείτε την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβετε).




Η λύση που προτείνουμε αφορά και τις δύο περιπτώσεις, απλά στη δεύτερη θα πρέπει να κάνουμε και κάτι επιπλέον. Λοιπόν, ανοίγοντας το google, στα δεξιά του πεδίου που γράφουμε τη λέξη που αναζητάμε υπάρχουν 3 επιλογές: "Σύνθετη Αναζήτηση" , "Προτιμήσεις αναζήτησης" και "Γλωσσικά εργαλεία" ("Advanced search" , "Preferences" , και "Language Tools"). Εμείς επιλέγουμε τη μεσαία, δηλαδή τις προτιμήσεις αναζήτησης. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα υπάρχει η επιλογή "Υποδείξεις για Ερώτημα". Εμείς τσεκάρουμε το κουτάκι που λέει "Μην δώσετε στο πεδίο αναζήτησης ερωτήματα που προτείνετε" και πατάμε "Αποθήκευση Προτιμήσεων" που βρίσκεται κάτω δεξιά στο παράθυρο.





Με αυτό τον τρόπο καταργούμε το λεγόμενο Drop Down Menu και πλέον δε μας εμφανίζονται τα πιθανά αποτελέσματα. Για να ενεργοποιηθεί όμως, πιθανότατα θα πρέπει να βγούμε εντελώς απο τον Browser και να ξαναμπούμε.

Τώρα, για το δεύτερο πρόβλημα, υποθέτουμε πως αν σβηστούν τα προσωρινά αρχεία και τα cookies, πιθανόν να λυθεί. Ας κάνει κάτι τέτοιο ο φίλος που μας ενημέρωσε για το πρόβλημα και ας απαντήσει αν διορθώθηκε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου