.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Κατέβασα μια ταινία, αλλά οι υπότιτλοι είναι σε μορφή .idx kaι δεν τους παίζει

Μην αγχώνεσαι... Προφανώς ο media player που έχεις δεν παίζει υπότιτλους αυτής της μορφής. Επειδή δεν μας είπες τι media player χρησιμοποιείς, θα σου δώσουμε την πιο απλή λύση, με την οποία θα καταφέρεις να βλέπεις τις ταινίες που έχουν υπότιτλους σε μορφή .idx ή και .sub

Θα κάνεις το εξής:

Θα κάνεις κλικ εδώ και στη σελίδα που θα σου ανοίξει θα δεις με έντονα γράμματα να λέει Media Player Classic v6.4.9.1 (20080127). Ακριβώς από κάτω και δεξιά θα δεις ένα πράσινο εικονίδιο που λέει Download. Θα κάνεις κλικ εκεί και θα σου ανοίξει μια σελίδα στην οποία θα περιμένεις λίγο μέχρι να εμφανιστεί ένα εικονίδιο που θα σου λέει να κατεβάσεις το Windows media player classic. Το κατεβάζεις, το ξεζιπάρεις και απλά το τρέχεις. Δε χρειάζεται ούτε εγκατάσταση ούτε τίποτα.

Δεύτερο βήμα είναι να κάνεις κλικ εδώ. Στη σελίδα που ανοίγει βρίσκεις πάλι το εικονίδιο Download και το πατάς. Σου ανοίγει άλλη σελίδα και εμφανίζεται πάλι το παράθυρο για να κατεβάσεις ένα αρχείο. Το κατεβάζεις και το τρέχεις. Πατάς παντού Next και το εγκαθιστάς. Αν στο τέλος σου βγάζει κάποια μηνύματα, σε αυτά πατάς NO και τελειώνεις την εγκατάσταση. Αυτό είναι ένα πακέτο με codecs, το γνωστό K-Lite Codec Pack.

Μετά από όλα αυτά ανοίγεις το αρχείο της ταινίας και όλα παίζουν μια χαρά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κατά την εγκατάσταση του K-Lite Codec Pack , πατώντας συνέχεια Next θα ρυθμίσεις όλα τα αρχεία video να ανοίγουν με τον Media Player Classic. Εμείς το κάναμε και δε μας χαλάει καθόλου. Αν εσένα σε χαλάει, πρέπει να παλέψεις λίγο με τις ρυθμίσεις. Επίσης, για να παίξουν και οι υπότιτλοι, θα πρέπει το αρχείο των υπότιτλων να έχει το ίδιο όνομα με αυτό της ταινίας. Για παράδειγμα, αν το αρχείο της ταινίας έχει όνομα pchands.avi θα πρέπει και το αρχείο των υπότιτλων να έχει όνομα pchands.idx ή pchands.sub .Αν δεν έχει το ίδιο όνομα, απλά μετονόμασέ το.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις και διάφορα προγράμματα για να παίξουν αυτού του είδους τα αρχεία, θεωρούμε όμως ότι η λύση που προτείναμε είναι η πιο απλή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου