.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πρόβλημα με Kaspersky 2009 και Adobe reader.


Ο Φώτης επικοινώνησε μαζί μας και ανέφερε ένα ψιλο-παράξενο πρόβλημα που του παρουσιάζεται. Μας λέει λοιπόν πως όποια έκδοση του Adobe και αν κατεβάσει και εγκαταστήσει, το Kaspersky Anti-virus 2009 βγάζει ειδοποίηση πως περιέχει τρωτό σημείο. Το κουλό είναι πως όποια έκδοση και αν πάει να εγκαταστήσει του βγάζει την ίδια ειδοποίηση. Τι μπορεί να φταίει λοιπόν;

Απ' ότι βρήκαμε, το πρόβλημα που μας αναφέρει ο Φώτης, στην ουσία δεν είναι πρόβλημα. Το τρωτό σημείο που εμφανίζει το Kaspersky δεν είναι κάποιος ιός ή πρόβλημα στο πρόγραμμα, αλλά ειδοποίηση ότι δεν είναι εγκατεστημένη η τελευταία έκδοση του adobe reader. Βέβαια, το κακό είναι πως ακόμα και αν έχει κάποιος εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση, πιθανότατα να βγάλει το ίδιο ακριβώς μήνυμα! Οπότε τι κάνουμε;

Μια λύση είναι να κάνουμε ένα on-line update στο πρόγραμμα. Αν έχουμε μια προηγούμενη έκδοση και εγκαταστήσουμε την τελευταία, πιθανόν να σταματήσει να εμφανίζει το πρόβλημα. Όχι όμως να κάνουμε download το πρόγραμμα και εγκατάσταση! Απο το μενού "Βοήθεια" ("Help") θα πρέπει να βρούμε την επιλογή "Έλεγχος για ενημερώσεις" "(Check for updates") και να κατεβάσουμε κάποια ενημερωμένη έκδοση. Πιθανόν έτσι να σταματήσει να το εμφανίζει.

Μια δεύτερη λύση είναι να απεγκαταστήσουμε το Kaspersky, να εγκαταστήσουμε Service Pack3 (αν έχουμε Windows XP) και να ξαναεγκαταστήσουμε το Kaspersky. Πιθανόν το Service Pack3 να έχει διορθώσει το πρόβλημα (αυτή τη λύση τη βρήκαμε σε φόρουμ του kaspersky).

Μια τελευταία λύση είναι να απενεργοποιήσουμε τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις, μιας και στην ουσία δεν αποτελούν ειδοποιήσεις για κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, πιθανόν έτσι να μη λάβουμε κάποια ειδοποίηση για ένα πιθανό σοβαρό κίνδυνο. Εάν στο Kaspersky υπάρχει λίστα που εξαιρεί κάποια προγράμματα απο αυτές τις ειδοποιήσεις, τότε προτείνουμε να προσθέσουμε στη λίστα αυτή το adobe reader.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε κάπως. Περιμένουμε τον Φώτη να μας ενημερώσει σχετικά. Όποιος άλλος αναγνώστης έχει το ίδιο πρόβλημα και το έλυσε με κάποιο τρόπο, ας επικοινωνήσει μαζί μας ή ας δώσει τη λύση απευθείας εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου