.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Outlook Express : Πού αποθηκεύονται οι επαφές;

Σε προηγούμενο θέμα μας ( http://pchands.blogspot.com/2009/04/outlook-express.html ) αναφέραμε για το πού αποθηκεύονται όλα τα e-mails στο Outlook Express. Φίλος αναγνώστης επικοινώνησε μαζί μας και ρώτησε για ποιο λόγο οι επαφές του στο Outlook εξαφανίστηκαν, παρόλο που έκανε backup τον φάκελο που αποθηκεύονται τα e-mails. Η απάντηση είναι απλή: "Επειδή οι επαφές ΔΕΝ αποθηκεύονται στον ίδιο φάκελο με τα e-mails"...

Τότε είχαμε πει πως όλα τα e-mails αποθηκεύονται στον φάκελο C:\Documents and Settings\(όνομα χρήστη)\Local Settings\Application Data\Identities\{9EB9DBAF-5C59-4FB3-851F-0A1BEF8360DF}\Microsoft\Outlook Express

Επειδή το θέμα δεν είχε να κάνει με σβήσιμο ή γενικό backup όλων των στοιχείων του Outlook Express, δεν κρίναμε σκόπιμο να αναφέρουμε το πώς θα κρατήσουμε backup τις επαφές μας. Ας δούμε όμως πού αποθηκεύονται αυτές σε περίπτωση που θέλουμε να τις κρατήσουμε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ρυθμίζουμε τα Windows ώστε να βλέπουμε τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους. Για εκείνους που δεν ξέρουν πώς γίνεται αυτό, ανατρέξτε στο θέμα που το είχαμε αναφέρει κάνοντας κλικ εδώ.

Αφού μπορούμε να δούμε λοιπόν τα κρυφά αρχεία και τους κρυφούς φακέλους κάνουμε το εξής. Διπλό κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" ("My Computer") , διπλό κλικ στο εικονίδιο του σκληρού δίσκου C και απο εκεί ακολουθούμε την εξής διαδρομή:

C:\Documents and Settings\(όνομα χρήστη)\Application Data\Microsoft\Address Book

Μέσα στον φάκελο Address Book υπάρχει ένα αρχείο με κατάληξη .wab και συνήθως έχει το όνομα του e-mail μας. Αν δηλαδή το e-mail μου είναι pchands@otenet.gr , τότε το αρχείο θα έχει όνομα pchands.wab

Αυτό το αρχείο περιέχει μέσα του όλες τις επαφές του e-mail. Κάνοντας το copy και αποθηκεύοντάς το σε κάποιο στικάκι , είμαστε πλέον σίγουροι ότι οι επαφές μας έχουν σωθεί και θα τις έχουμε ακόμα και αν χαλάσει ο δίσκος.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγή (μετακίνηση) του Φακέλου αποθήκευσης του Outlook Express:

1. Δημιουργούμε έναν φάκελο π.χ. "Mailbox" οπουδήποτε στον δίσκο για να μεταφέρουμε εκεί τα e-mails.
2. Ανοίγουμε το Outlook Express.
3. Από το μενού επιλέγουμε διαδοχικά "Εργαλεία->Επιλογές".
4. Πηγαίνουμε στην καρτέλα "Συντήρηση" και κάνουμε κλικ στο κουμπί "Φάκελος αποθήκευσης".
5. Κατπόπιν επιλέγουμε "Αλλαγή" και βρίσκουμε τον φάκελο που δημιουργήσαμε και τον επιλέγουμε.
6. Τέλος κλείνουμε το Outlook Express, το ανοίγουμε και πάλι.

Backup του Βιβλίου Διευθύνσεων:

1. Ανοίγουμε το Βιβλίο Διευθύνσεων είτε από το Outlook Express είτε από την "Έναρξη\Προγράμματα\Βοηθήματα\Βιβλίο Διευθύνσεων".
2. Από το μενού επιλέγουμε διαδοχικά "Αρχείο->Εξαγωγή->Βιβλίο Διευθύνσεων".
3. Επιλέγουμε σε ποιο φάκελο θα αποθηκευτεί το αρχείο του Βιβλίου Διευθύνσεων.

GEO

Δημοσίευση σχολίου