.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Να και ένα πρόβλημα για γερά νεύρα... - Κόλλημα στο PC


Φίλος με Windows Vista στο PC του έφτασε στο αμήν και μας πήρε τηλέφωνο για να τον βοηθήσουμε. Το πρόβλημα που παρουσιαζόταν ήταν το εξής: Εκεί που δούλευε κανονικά, ξαφνικά ο υπολογιστής κόλλαγε. Όχι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, ούτε τρέχοντας κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο υπολογιστής μπορεί να κόλλαγε 5 λεπτά μετά την εκκίνηση, μπορεί όμως να κόλλαγε και 2 ώρες μετά την εκκίνηση... Αφού εκτελέσαμε κάθε εργαλείο ελέγχου, καταλήξαμε ότι το πρόβλημα πιθανόν να οφειλόταν στα τσιπάκια της μνήμης...

Παρεμπιπτόντως, το PC είχε μνήμη 2GB και ήταν καινούριο. Η τακτική μας σε κάθε περίπτωση καινούριου υπολογιστή είναι να τον επιστρέφουμε εκεί απ' όπου αγοράστηκε και να ζητάμε άμεση επισκευή. Στην περίπτωσή μας απλά αναφέραμε πως το πρόβλημα εστιαζόταν στη μνήμη και απαιτήσαμε να αλλαχθούν τα τσιπάκια.

Έλα όμως που και τα καινούρια τσιπάκια δεν έλυσαν το πρόβλημα... Ξανά μανά έλεγχος και όλα τα αποτελέσματα έβγαιναν OK. Δε μπορεί όμως, κάτι πήγαινε στραβά. Ξαναμπήκαμε στο BIOS για να ελέγξουμε πως όλα ήταν σωστά ρυθμισμένα και εκεί είδαμε πως οι ρυθμίσεις της μνήμης ήταν ρυθμισμένες στο αυτόματο (Auto). Από τα χαρακτηριστικά της μνήμης πήγαμε και επιλέξαμε χειροκίνητα τις τιμές και κυρίως την τάση λειτουργίας. Το motherboard επέλεγε σαν τάση τα 1,5V και εμείς βάλαμε 1,75V. Επιλέξαμε manual και το timing και όλα κομπλέ.

Μετά απο αυτό το PC λειτούργησε κανονικότατα και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξανακολλήσει. Το αφήσαμε δοκιμαστικά ανοιχτό όλο το Σ/Κ και δουλεύει άψογα!

Επειδή δε χρησιμοποιούμε όλοι τα ίδια Motherboards , η ρύθμιση αυτή μπορεί να διαφέρει απο PC σε PC. Ωστόσο πάνω κάτω είναι παρόμοια. Όσοι από εσάς έχετε παρόμοιο πρόβλημα, κάντε τον κόπο να τσεκάρετε τις ρυθμίσεις αυτές. Μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται εκεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου