.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση σε PC από το σπίτι στη δουλειά;

Το θέμα αυτό απασχολεί αρκετούς χρήστες μιας και θέλουν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένους υπολογιστές για να τσεκάρουν διάφορα πράγματα. Η λύση που προτείνουμε έχει δοκιμαστεί και λειτουργεί σε υπολογιστές με σύνδεση ADSL, χωρίς να γίνει κάποια ρύθμιση στον router. Υπάρχει πιθανότητα να μη δουλεύει σε υπολογιστές που είναι πίσω από εταιρικό δίκτυο επειδή μπορεί να το κόβουν για λογους ασφαλείας.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε λέγεται TeamViewer και μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ. Στη σελίδα που θα ανοίξει θα κάνετε κλικ στο πράσινο εικονίδιο που βρίσκεται κάτω απο τη γκόμενα και λέει Download Now. Αφού το κατεβάσετε , το εγκαθιστάτε.

Στο πρώτο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε Install και πατάτε Next. Μετά κάνετε κλικ στο Personal use και πατάτε Next. Μετά τσεκάρετε και τα δύο τετραγωνάκια και πατάτε Next. Μετά επιλέγετε το Normal Installation και πατάτε Next και τέλος πατάτε το Finish.


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Θα δείτε ότι το πρόγραμμα ανοίγει αυτόματα αμέσως μετά την εγκατάσταση. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, το παράθυρο του προγράμματος χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο αριστερό μέρος, κάτω από εκεί που λέει Wait for session , υπάρχει το ID και το Password. Αυτά τα δύο νούμερα αντιστοιχούν στον δικό σας υπολογιστή και είναι μοναδικά, δηλαδή δεν τα έχει κανένας άλλος παρά μόνον εσείς.






Για να μπορέσει κάποιος να μπεί στον δικό σας υπολογιστή και να δει το desktop σας, θα πρέπει πρώτα απ'ολα να έχει και αυτός το ίδιο πρόγραμμα. Κατά δεύτερον θα πρέπει να γνωρίζει το ID σας και τέλος θα πρέπει να γνωρίζει και τον κωδικό σας. Αντίστοιχα, για να μπείτε εσείς σε άλλο PC θα πρέπει να γνωρίζετε το ID του και τον κωδικό του.

Έστω ότι όλα αυτά τα γνωρίζετε και θέλετε να μπείτε στον απομακρυσμένο υπολογιστή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο δεξί μέρος του παραθύρου και να πληκτρολογήσετε το ID του απομακρυσμένου υπολογιστή και ακριβώς από κάτω να έχετε τσεκαρισμένο το Remote support. Αφού γράψετε το ID , απλά πατάτε το κουμπί Connect to partner. Το πρόγραμμα, αμέσως μόλις βρει το άλλο PC, θα σας ζητήσει τον κωδικό. Αφού δώσετε τον κωδικό θα έχετε πλέον εισέλθει στο απομακρυσμένο PC και θα βλέπετε την επιφάνεια εργασίας του.

Μπορείτε να κάνετε διάφορα αφού μπείτε στο άλλο PC, με βασικότερο εργαλείο τη μεταφορά αρχείων (File Transfer). Δείτε το, δουλέψτε το, και αν σας κάνει κρατήστε το :)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για να είστε σίγουροι πως το πρόγραμμα είναι έτοιμο να δουλέψει, θα πρέπει στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου να υπάρχει ένα πράσινο εικονίδιο και να λέει Ready to connect.

Επίσης, αν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό του δικού σας υπολογιστή, απλά πατήστε στο μενού Extras και κάντε κλικ στο Options. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πάτε και αλλάζετε τον κωδικό.


Τόσο απλά!!!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:):):)eisai apextosssssssss

Δημοσίευση σχολίου