.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Μπορώ να συνδέσω το PC με την τηλεόραση;

Κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα να γίνει αν δεν έχουμε μια καλή τηλεόραση ώστε να δούμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και κατά την άποψή μας ο σημαντικότερος παράγοντας στην όλη διαδικασία είναι η τηλεόραση και όχι ο υπολογιστής. Βέβαια, όσο καλύτερη κάρτα γραφικών έχουμε, τόσο το καλύτερο, αλλά όπως και να έχει, αν δε μπορείς να δεις καλά στην τηλεόραση γιατί να το κάνεις;

Από την πλευρά του υπολογιστή μας σίγουρα διαθέτουμε μια έξοδο από την οποία θα βγεί το σήμα video και σίγουρα μια έξοδο για το σήμα του ήχου. Όλοι οι υπολογιστές τις έχουν και από όλους τους υπολογιστές μπορούμε να πάρουμε τα σήματα αυτά και να τα στείλουμε στην τηλεόραση. Οι έξοδοι του υπολογιστή μας μπορεί να είναι οι εξής:

VGA



DVI




HDMI




S-Video




Από κει και πέρα, όλα εξαρτώνται από την είσοδο της τηλεόρασης. Αν π.χ. η τηλεόρασή σας διαθέτει είσοδο Scart, θα πρέπει να αναζητήσετε στην αγορά αντάπτορα που να μετατρέπει το VGA σε Scart. Αν το PC διαθέτει έξοδο DVI και η τηλεόραση Scart, θα αναζητήσετε αντάπτορα από DVI σε Scart. Και πάει λέγοντας.

Εμείς πάντως βλέπουμε κανά ταινιάκι σε τηλεόραση παλιάς τεχνολογίας με χρήση αντάπτορα S-Video σε Scart.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να βρω καλώδιο για σύνδεση VGA (laptop) σε scart (τηλεόραση παλιάς τεχνολογίας) πουθενά (σε κανένα μαγαζί).
Καμιά βοήθεια!?
Τι θα μπορούσα να κάνω? Πού να ψάξω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

τι λειτουργεί καλύτερα: Scart σε VGA ή Scart σε S-video ?

PC HANDS είπε...

http://kshop.gr/view_product.php?productid=2272&idcat=33&idsubcat=156&idsubsubcat=103&key=ae4c844934c4e95126e55845695af6b6&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17059&cat=377&bestseller=Y

http://www.cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=4&cid=47&mid=1&pid=12713


Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν διαθέσιμα. Εμείς προτείνουμε s-video σε scart. Άσε που θα βρεις πιο εύκολα αντάπτορα

fotochaos είπε...

Αν και είμαι χρήστης mac (στο σπίτι) ασχολούμαι αρκετά και με PC και θέλω να συγχαρώ αυτό το blog για τις πολυτιμότατες συμβουλές του.

Στο θέμα της σύνδεσης PC με τηλεόραση θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

To σήμα S-Video και VGA είναι αναλογικά ΚΑΙ ΔΕΝ μετατρέπονται σε ψηφιακά (HDMI) με τη χρήση αντάπτορα (καλωδίου) - χρειάζονται μετατροπέα
Έχω βρει έναν στον Κατουμά με κόστος 150 ευρώ σαν αυτό: http://www.startech.com/item/VGAHD2HDMI-VGA-HD-with-Audio-to-HDMI-Format-Converter.aspx

Επίσης το S-Video και το VGA ΔΕΝ μεταφέρουν ήχο μόνο εικόνα.
Για το S-Video υπάρχει ειδικό καλώδιο που συνδέεται ΚΑΙ στην κάρτα ήχου και είναι και η άμεση λύση όπως σωστά αναφέρθηκε.

Το VGA (το 7-πινο) είναι πιο πολύπλοκο καθώς:
A) Θα πρέπει κατ'αρχήν να δούμε αν η κάρτα γραφικών του PC μετατρέπει το σήμα από RGB σε PAL (Radeon 9600 και πάνω)

Β) Θα πρέπει να φτιάξουμε δικό μας καλώδιο
(Σημ.: το καλώδιο στα παραπάνω links είναι SCART σε VGA και είναι για άλλη χρήση - το σωστό καλώδιο πρέπει να καταλήγει σε αρσενικό 7-pin VGA ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχει στην αγορά)
Πιο πολλές πληροφορίες θα βρείτε εδώ:
http://www.avforums.com/forums/computer-systems/136811-vga-scart-rgb.html

Τέλος το DVI και το HDMI (ψηφιακό σήμα) ΔΕΝ μετατρέπονται σε αναλογικό (SCART) με χρήση καλωδίου, είναι συμβατά μόνο με τηλεοράσεις με ψηφιακή είσοδο HDMI.

Ελπίζω να συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά!!!

PC HANDS είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ. Πολύ καλές οι επισημάνσεις σου!

Δημοσίευση σχολίου