.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Ορισμένα video στον Media Player εμφανίζονται με πράσινη εικόνα.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο Γιώργο, ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά μας. Μας αναφέρει λοιπόν ο Γιώργος πως σε κάποια βίντεο που θέλει να δει η εικόνα εμφανίζεται πράσινη, σαν να βλέπει μέσα από κυάλια νυχτερινής όρασης. Αυτό δε συμβαίνει σε όλα τα βίντεο παρά μόνο σε συγκεκριμένα. Καταρχάς φίλε Γιώργο δε μας εξήγησες αν τα βίντεο προσπαθείς να τα δεις μέσω Internet ή είναι αποθηκευμένα στο PC σου. Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιά έκδοση του Media player έχεις εγκατεστημένη. Πάμε τώρα στις πιθανές λύσεις του προβλήματος.

Μια πιθανή αιτία είναι οι codecs που χρησιμοποιείς. Σε προηγούμενο θέμα μας θα μπορέσεις να βρεις το πακέτο k-lite και να το εγκαταστήσεις. Αν έχεις ήδη κάποιο πακέτο με codecs απεγκατέστησέ το και πέρνα το k-lite. Αν δε δουλέψει ούτε έτσι, θα σου πούμε και άλλα πακέτα που μπορείς να βάλεις.

Πάμε όμως τώρα στη λύση που προτείνει η ίδια η Microsoft. Κατά την άποψη της Microsoft το πρόβλημα έχει να κάνει με το video acceleration του WMP. Αυτό που προτείνει είναι να μειώσει ο χρήστης το video acceleration και θεωρητικά όλα θα φτιάξουν. Για να το κάνεις αυτό άνοιξε τον player , πήγαινε στο μενού "Tools" (Εργαλεία) και επέλεξε "Options" (Επιλογές). Στο παράθυρο που θα ανοίξει βρες την καρτέλα "Performance" (Επιδόσεις) και και βρες κάτω κάτω το "video acceleration" . Μείωσε το λίγο και ξαναπροσπάθησε να δεις το αρχείο που σου έβγαζε πράσινο.

Σε μια γρήγορη αναζήτηση βρήκαμε και κάποιες άλλες πιθανές λύσεις οι οποίες δεν είχαν αποτελέσματα. Προσπάθησε πρώτα με τη λύση της Microsoft και μετά με αυτή που προτείνουμε. Περιμένουμε νεότερα , καθώς επίσης περιμένουμε απάντηση στις ερωτήσεις που σου κάναμε.

Εννοείται πως όποιος άλλος αναγνώστης έχει να προτείνει κάποια λύση, έχει όλο το χώρο στο blog μας για να το κάνει.

Καλημέρα σε όλους :)

1 σχόλια:

PC HANDS είπε...

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Η λύση ήταν η μείωση του Video Acceleration

:)

Δημοσίευση σχολίου