.
Παιδιά μια παράκληση. Επειδή όπως βλέπετε κι εσείς οι αναρτήσεις μειώθηκαν δραματικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, όσοι βλέπουν απορίες αναγνωστών στα σχόλια κάποιου θέματος και γνωρίζουν να απαντήσουν, ας το κάνουν. Thanks!
_

Χαρτοφύλακας των Windows. Τι είναι και πώς τον χρησιμοποιείτε???


Να ευχαριστήσουμε το blog filiatranews.blogspot.com που μας έστειλε αυτό το θέμα και μας βοήθησε στη δουλειά που κάνουμε. Δίνουμε τα εύσημά μας και ευχόμαστε ο,τι καλύτερο στα παιδιά.

Το θέμα έχει να κάνει με τον χαρτοφύλακα των Windows. Παρακάτω αναφέρονται οι λειτουργίες της εφαρμογής, καθώς και το πού μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει


Τι είναι.

Ο χαρτοφύλακας των Windows είναι μια «εφαρμογή» η οποία μπορεί να μας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αν ξέρουμε να την δουλέψουμε. Και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Στον χαρτοφύλακα μπορούμε να τοποθετήσουμε έγγραφα και γενικά αρχεία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σε κάποιον άλλο υπολογιστή παίρνοντάς τον με ένα USB Stick (Φλασάκι). Να τα επεξεργαστούμε, και μετά με μια κίνηση να ενημερώσουμε τα αρχικά αρχεία στις θέσεις που βρίσκονται στον C:/ μας.

Μπορούμε όμως μέσω του χαρτοφύλακα να κρατήσουμε backup αρχεία.



Πως χρησιμοποιείται???


Για να καταλάβετε πως τον χρησιμοποιούμε, θα σας δώσω ένα παράδειγμα:

Έχω στο PC μου 2 δίσκους. Τον C:/ με το λειτουργικό και τον F:/ για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. (Μουσική, Downloads, κλπ κλπ.) Έχω και ένα χαρτοφύλακα που τον έχω ονομάσει Backup Αρχείων.

Διάλεξα από τα πολλά μου αρχεία στον C:/ (έγγραφα του word, Powerpoint, excel, εικόνες ) αυτά που επεξεργάζομαι συχνά και δεν θέλω να χάσω σε καμία περίπτωση.

Από κάθε φάκελο ή και ολόκληρο φάκελο τα έκανα copy - Paste στον χαρτοφύλακα που βρίσκεται στον F:/

Έτσι επεξεργάζομαι τα αρχεία που θέλω σε οποιονδήποτε φάκελο στον C:/ (από αυτούς που έχω αντιγράψει στον χαρτοφύλακα, και μετά με μια κίνηση στον χαρτοφύλακα κάνω επάνω του δεξί κλίκ και επιλέγω ενημέρωση όλων. Εκείνο κάνει έλεγχο και τα διαφορετικά αρχεία τα βρίσκει και πατώντας το κουμπί ενημέρωση, τα ενημερώνει όλα.



Και παλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο blog!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν κατάλαβα ούτε πως δημιουργώ έναν χαρτοφύλακα αλλά ούτε και πως τον ενημερώνω.... :)

PC HANDS είπε...

OK θα σε βοηθήσουμε :)

Έστω ότι έχεις έναν φάκελο που τον ονομάζεις "Έξοδολόγιο". Εκεί μέσα έχεις ένα αρχείο Excel με τα έξοδα του μήνα. Κάθε φορά που κάνεις κάποιο έξοδο, πας και ενημερώνεις αυτό το αρχείο.

Έστω τώρα ότι θες να έχεις αυτό το αρχείο και στον φορητό σου και να το έχεις ενημερωμένο κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς τον φορητό. Δηλαδή, πριν κάνεις κάποιο ταξίδι, θες να έχεις την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του αρχείου την οποία την έχεις στο PC. Ένας τρόπος είναι να κάνει copy το αρχείο σε ένα φλασάκι και να το αντιγράψεις στον φορητό. ΟΚ, αυτός είναι ένας απλός τρόπος.

Ο άλλος τρόπος είναι να δημιουργήσεις έναν χαρτοφύλακα στο PC και μέσα του να βάλεις αυτό το αρχείο. Ο χαρτοφύλακας στην ουσία είναι ένας φάκελος , αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες. Αφού δημιουργήσεις τον χαρτοφύλακα, τον αντιγράφεις σε ένα φλασάκι και τοποθετείς το φλασάκι στον φορητό , μέσα στον οποίο έχεις μια παλιά έκδοση του εξοδολογίου σου. Κάνοντας κλικ επάνω στον χαρτοφύλακα και πατώντας update all, αυτόματα ενημερώνεις το αρχείο που βρίσκεται μέσα στο laptop. Στην ουσία , είναι σα να κάνεις paste και overwrite το αρχείο αυτό.

Θα πείς, μα καλά αυτό μπορώ να το κάνω με ένα απλό copy paste και θα έχεις δίκιο. Για φαντάσου όμως να έχεις μέσα στον χαρτοφύλακα πολλά αρχεία και μάλιστα απο διαφορετικούς φακέλους... Με ένα δεξί κλικ πάνω του και πατώντας update all, θα έχεις ενημερωμένα όλα τα αρχεία του χαρτοφύλακα, με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτά. Αντί δηλαδή να πας και να τα κάνεις copy-paste ένα ένα απο τον κάθε φάκελο που βρίσκονται, επιλέγεις update all και καθάρισες.

Για να δημιουργήσεις έναν χαρτοφύλακα, π.χ. αν είσαι στη επιφάνεια εργασίας, κάνεις δεξί κλικ οπουδήποτε (όχι πάνω σε εικονίδιο) και επιλέγεις "Δημιουργία" ("New") - "Χαρτοφύλακας" ("Briefcase"). Δημιουργείται έτσι ένας χαρτοφύλακας στον οποίο μπαίνεις απλά κάνοντας διπλό κλικ επάνω του. Εκεί μέσα μεταφέρεις αρχεία για να κάνεις τη δουλειά σου.


Ελπίζουμε να κατάλαβες :)

PC HANDS είπε...

Επίσης, μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω link

http://support.microsoft.com/kb/307885

weirdtales είπε...

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ;)

Δημοσίευση σχολίου